AKTUALNO

 

 

 

 

 

 E - SAVJETOVANJE

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Skupna izložba učeničkih radova i predstavljanje zbirke pjesama u knjižnici

U organizaciji Gradske knjižnice Benkovac i OŠ Benkovac PO Lisičić i PO Podlug u četvrtak 08. veljače u 18 sati bit će otvorena skupna izložba učeničkih radova PO Lisičić i PO Podlug. Svoji učeničkim likovnim radovima predstavit će se: Mia Guzić, Andria Guzić, Antonela Pešut, Antonija Čerina, Dominik Balen, Ema Guzić, Larisa Balen, Ivan Josić, Lana Uskok, Laura Guzić, Lora Petrić, Lucija Čerina, Luka Josić, Marko Kutija, Martina Bačić, Patrik Žilić, Nikolina Petrić i Petra Miletić. Učenički likovni radovi nastali su tijekom školskih sati likovnog odgoja uz stručnu pomoć mentorica njihovih učiteljica: Marina Brković (PO Lisičić) i Sofija Žepina (PO Podlug).

U glazbenom dijelu programa nastupa sekcija gitare, KUD Branimir Benkovac, a svojim recitacijama dječjih pjesama večer će obogatiti Jasenka Medvedec. Pokrovitelj otvorenja je Grad Benkovac.

Iste večeri u 19 sati bit će predstavljena nova zbirka poezije pod naslovom „Tri suze“ biogradske pjesnikinje Jasenke Medvedec. Jasenka Medvedec rođena je Zagrepčanka, a školovala se u Zagrebu i Samoboru. Već od školskih dana pokazivala je sklonost pjesništvu pa su njene prve pjesme bile objavljene u školskim listovima. Životni put doveo ju je Biograd na Moru kada nastavlja pisati pjesme i to pod pseudonimom Enediel što u prijevodu znači „anđeo osjećaja“

Zbirka pjesama „Tri suze“ tiskana je u tristo primjeraka u biblioteci „Književno pero“. Urednik djela je Valerio Orlić dok je recenziju napisao Vasil Tocinovski, makedonski pisac, kritičar i prevoditelj.

Djelo se sastoji od tri ciklusne cjeline od kojih prva nosi naslov djela „Tri suze“, druga „Infuzija bola“ te treća „Kapi tinte“. Kao osnovnu misao vodilju recenzent Vasil Tocinovski ističe „da ono što je bilo i prošlo nikada se više ne vraća te ništa više nije kao nekada.“ U glazbenom dijelu književne večeri nastupit će muška pjevačka skupina iz KUD-a Branimir Benkovac i KUD Sveti Ivan Medviđa iz Biograda n/m. Gosti večeri su: Slavica Jeličić i Branko Antunović.

Knjiga pjesama „Tri suze“, vrijedi spomenuti, izabrana je za devet najboljih ove godine od strane Hrvatskog književnog društva. Jasenka Medvedec, s obzirom na svoje porijeklo, napisala je pjesmu na kajkavskom narječju naslova „Gda Martinje dojde“ koja je ove godine osvojila drugu nagradu od ukupno 73 pristigla rada na manifestaciji „najKAJ“ u organizaciji HRT – Radio Sljemena. Izabrana i nagrađena pjesma izvedena je na Glazbenom festivalu pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2017.

 

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA