AKTUALNO

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Molitvena hodnja "Koracima nade u istinu"

U spomen na trideset žrtava Domovinskog rata župe Sv. Mihovil i 27. obljetnicu progonstva hrvatskih žitelja, 21. srpnja 2018.(subota) održava se jubilarna deseta molitvena hodnja “Koracima nade u istinu” – Bulić, Vukšić-Lišane Ostrovičke.

Program počinje u 18 sati ispred spomen obilježja prvog poginulog hrvatskog branitelja 113. šibenske brigade Željka Čubrića u Buliću.

Polazak autobusa iz Lišana od crkve sv.Nikole Tavelića prema Buliću je u 17,15 sati, a iz Vukšića prema Buliću autobus polazi u 17,45 sati.

Hodnja obuhvaća dionicu od dvanaest kilometara od Bulića-Vukšića-Lišana, pored crkve sv.Kate do groblja sv.Mihovila gdje će se moliti odrješenje za sve poginule branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

Njegujući kulturu sjećanja obilježava se datum stradanja prvih hrvatskih žrtava stradalih od srpskih topničkih granata (fra Mile Mamić i Josip Žulj–prvi hrvatski redarstvenik, poginuli su 17.07.1991.g. u dvorištu crkve sv. Nikole Tavelića).

U župi je poginulo četrnaest hrvatskih branitelja i ubijeno šesnaest civila, svi žitelji su bili prognani, kuće zapaljene, osam crkava je srušeno do temelja.

Molitvenom hodnjom šalje se snažna poruka hrvatskim žrtvama da ih se s poštovanjem sjećamo, da su njihovi životi temelj hrvatskog društva na kojima gradimo budućnost i zalažemo se za mir.

S početkom u 21 sat u crkvi sv.Nikole Tavelića u Lišanima Ostrovičkim služit će se misa u čast i spomen poginulim hrvatskim braniteljima i ubijenim civilima u Domovinskom ratu.

Organizatori: Udruga „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“, Općina Lišane Ostrovičke, župa sv.Mihovila, Udruga Prvi hrvatski redarstvenik Zadarske županije, MO Bulić, MO Vukšić, KUD „Vukšić“, KUD „Sv.Nikola Tavelić“, DVD Lišane Ostrovičke i udruga „Naše ruke“.

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA