AKTUALNO

 

 

 

 

 

 E - SAVJETOVANJE

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Edukacija "Menadžment volontera"

Prva edukacija „Menadžment volontera" održat će se 7. i 8. studenog 2017. godine, te 22, studenog u terminu od 9-15 sati u prostorijama gradske knjižnice Grada Benkovca. Edukacija „Menadžment volontera" održat će će se u sklopu projekta ,,Volonterska šurna" kojeg financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 100% s ukupnirn proračunom od 759.857,25 HRK.

Uz udrugu „Eko-Zadar" kao nositelja projekta, na projektu kao partneri sudjeluju Srednja škola Obrovac, Udruga socijalnih radnika Zadar - Volonterski centar Zadar, Ekološka udruga Zrrnanja i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA.

Cilj projekta je povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa i programa školskog volontiranja i odgoja za volontiranje u slabije razvijenim dijelovima Zadarske županije (gradovi Obrovac i Benkovac te općine Novigrad, Posedarje Poličnik).

Edukacija je namijenjena osobama u neprofitnim organizacijama koje uključuju upravljaju radom volontera, odnosno onima koje žele preuzeti tu ulogu u organizaciji i koje će po završetku programa biti osposobljene za koordinatore volontera. Osoba koja bi bila osposobljena za koordinatora/icu volontera bi osigurala dodatne aktivnosti i programe te uključivanje volontera u rad ustanova. Edukacijom zaposlenika odgojno-obrazovnih ustanova doprinijeli bi razvoju volonterstva kao najčešće zastupljenog građanskog aktivizma, u odgojno-obrazovnom sustavu, dok bi se edukacijom članova i OCD-a i javnih ustanova osigurala programski kvalitetna mjesta volontiranja. Na taj način osigurali bi poticajno okruženje za početke volonterskih angažmana u suradnji s matičnim školama s jedne strane, ali i programski kvalitetna mjesta volontiranja s druge strane. Time bi osigurali održivu platformu poticajnog okruženja za razvoj volonterstva na području provedbe projekta. Dugoročnim volonterskim angažmanima mladima bi se omogućilo stjecanje novih znanja i vještina čime bi bili kompetentniji na tržištu rada (potvrda o stečenim kompeteneijama kroz volontiranjem). Program uključuje edukaciju i savjetovanje pri uspostavljanju i /ili unaprijeđenju sustava menadžmenta volontera te pokriva sve procese razvoja volonterskog programa u organizaciji, pri čemu se vodi briga o vrsti, specifičnostima i potrebama svake organizacije koja je uključena u obrazovni ciklus. Koordinator volontera je najodgovornija osoba za provedbu volonterskog programa, a njegova uloga je brinuti o svim ljudima i procesima vezanima za volonterski program, a prije svega važno je da organizator volontiranja jasno definira razloge, ciljeve i potrebe za uljučivanjem volontera u rad organizacije.

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA