AKTUALNO

 

 

 

 

 

 E - SAVJETOVANJE

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Završeni radovi na Reciklažnom dvorištu, a građani informirani o odvajanju otpada

Završeni radovi na Reciklažnom dvorištu, a građani informirani o odvajanju otpada

Grad Benkovac - Upravni odjel za prostorno planiranje, zaštitu okoliša i razvoj organizirao je prvu radionicu u sklopu izgradnje reciklažnog dvorišta Grada Benkovca koja je održana u ponedjeljak, 5. studenoga 2018. godine u Gradskoj knjižnici Benkovac.

Teme radionice u svrhu upoznavanja stanovnika o važnosti odvojenog prikupljanja otpada i zaštite okoliša, te ulozi reciklažnog dvorišta u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom bile su „Zašto gospodariti otpadom“, „Što možemo s otpadom“, „Kamo s otpadom“, „Vrste otpada“, a o njima je detaljnije govorila Anđela Đelalija, dipl, ing. biol. i eko mora iz tvrtke Alfa atest d.o.o.

Nazočne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Grada Benkovca Paulina Kulaš koja je kazala kako su radionice organizirane upravo s ciljem da bi se svi zajedno osvijestili o važnosti odlaganja, odnosno razdvajanja komunalnog otpada.

- Grad Benkovac je krenuo s razdvajanjem otpada putem naših zelenih otoka, pa smo tako u samom gradu na 13 lokacija postavili tri različita kontejnera ali na žalost, to baš nije polučilo rezultat jer još uvijek nije dovoljno razvijena svijest o važnosti razdvajanja otpada. Također smo isto pokrenuli i po selima i naišli na isti problem. Stoga svi još jako puno trebamo raditi na tome pa se nadam da ćemo kroz ovu radionicu i predavanje osvijestiti sami sebe i racionalnije gospodariti otpadom – kazala je Paulina Kulaš.

Grad Benkovac potpisao je 13. studenoga 2017. godine ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. godine za građenje reciklažnog dvorišta. U sklopu Elemenata projekta i proračuna planirane su informativno-obrazovne aktivnosti te održavanje radionica u svrhu upoznavanja stanovnika o važnosti odvojenog prikupljanja otpada i zaštite okoliša, te o ulozi reciklažnog dvorišta u cjelovitom gospodarenju otpadom. Slijedom toga, u prosincu 2017. godine s tvrtkom Alfa atest iz Splita sklopljen je Ugovor o organiziranju dvije radionice, jedna nakon izgradnje reciklažnog dvorišta u 2018. godini, a druga radionica u 2019. godini.


Istoga dana, u Poslovno-industrijskoj zoni Šopot obilježen je završetak radova na Reciklažnom dvorištu. Izgradnjom Reciklažnog dvorišta osigurava se javni interes, mogućnost predaje odvojeno prikupljenog komunalnog otpada bez naknade, smanjene količine otpada koji se odlaže na odlagalištu, smanjenje emisija onečišćujućih tvari u okoliš i smanjenje opasnosti za zdravlje ljudi i okoliš.

Vrijednost objekta je nešto veća od 2,3 milijuna kuna, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija" u iznosu od 85 posto. Projekt je napravila tvrtka Konus iz Zadra, izvođač radova je bilo poduzeće TEHNO-ELEKTRO d.o.o. iz Đakova, projektantski nadzor je firma Konus, a  nadzor za izgradnju radova je ured ovlaštenog inženjera Željka Čirjaka.

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA