AKTUALNO

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Sjećanje na mućki pobijenu obitelj Čengić iz Ervenika

Sjećanje na mućki pobijenu obitelj Čengić iz Ervenika

     Izaslanstvo Grada Benkovca predvođeno gradonačelnikom Tomislavom Bulićem i predsjednikom Gradskog vijeća Borisom Ercegom, izaslanstvo Općine Ervenik te predstavnici braniteljskih udruga, u petak 18. siječnja 2019. godine sudjelovali su u obilježavanju 27. obljetnice stradanja četveročlane obitelji Čengić iz Ervenika.

Na obiteljskoj grobnici obitelji Čengić položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a također i na spomen obilježju kojeg su zajednički ispred obiteljske kuće Čengićevih, u kojoj je počinjen monstruozni zločin od strane velikosrpskih agresora, podigli Grad Benkovac i Grad Knin.

Podsjetimo, četveročlana obitelj Čengić mućki je ubijena 18. siječnja 1992. godine. Tada su pripadnici tzv. Krajinske milicije ni krive ni dužne, zvjerski u podrumu obiteljske kuće ubili i zapalili 39-godišnjeg oca Dragu, 31-godišnju majku Nevenku i njihovu dvojicu maloljetnih sinova, 11-godišnjeg Slobodana i 4-godišnjeg Gorana.

Za ovaj monstruozan zločin odgovarao je tek Damir Travica koji je na Županijskom sudu u Šibeniku pravomoćno osuđen na 15 godina zatvora u odsutnosti zbog ratnog zločina protiv civila počinjenog od svibnja 1991. do 20. siječnja 1992. godine na kninskom području. Velika Britanija, u koju je pobjegao, izručila ga je Hrvatskoj u studenom 2008. godine. Preostalih sedam 'krvnika' koji su također s Damirom Travicom bili optuženi za ratni zločin još uvijek nisu dostupni hrvatskim vlastima.

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA