AKTUALNO

 

 

 

 

 

 E - SAVJETOVANJE

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Sedam obitelji dobilo ključeve stanova u državnom vlasništvu

Sedam obitelji dobilo ključeve stanova u državnom vlasništvu

U Benkovcu je u petak, 1. veljače 2019. godine održana svečanost uručenja ključeva i potpisivanja ugovora o najmu s korisnicima nacionalnog Programa stambenog zbrinjavanja koji se nalaze na listi prvenstva grada Benkovca. Ovom prilikom, uručeni su im ugovori o najmu i ključevi stanova u državnom vlasništvu.

                      

Prve dvije obitelji dočekali su državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, gospodin Nikola Mažar sa suradnicima, župan Zadarske županije Božidar Longin sa suradnicima, predstojnik Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji Stipe Zrilić, gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić sa suradnicima te mnogi drugi.

 

Ključevi su dodijeljeni Zoranu Zriliću s članovima obitelji (supruga i troje djece) temeljem rješenja Ureda državne uprave Zadarske županije ostvario je pravo na stambeno zbrinjavanja davanjem u najam stana u vlasništvu Republike Hrvatske na adresi Poljana Zrinskih i Frankopana 10, površine 60,50 m². Prvi zahtjev za stambeno zbrinjavanje podnijeli su 2005. godine te Mladenu Franjkiću s članovima obitelji (supruga i troje djece) temeljem rješenja Ureda državne uprave Zadarske županije ostvario je pravo na stambeno zbrinjavanja davanjem u najam stana u vlasništvu Republike Hrvatske na adresi Poljana Zrinskih i Frankopana 10, površine 60,50 m². Prvi zahtjev za stambeno zbrinjavanje podnijeli su 2006. godine.

 

Ostale obitelji kojima su uručeni ključevi i potpisuje ugovor o najmu su: Dinko Birkić s članovima obitelji (supruga i troje djece), Mario Marić s članovima obitelji (supruga i troje djece), Goran Zrilić s članovima obitelji (supruga i troje djece), Perica Dugonjić s suprugom te Ivan Erstić s članovima obitelji (supruga i dijete).

 

Riječ je o stambenom zbrinjavanju korisnika koji se nalaze na listi prvenstva Ureda državne uprave Zadarske županije po modelu davanja u najam stana u državnom vlasništvu, kojima su stambene jedinice osigurane od strane Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Osim za navedene obitelji, ključevi stanova dodijeljene su za ukupno sedam obitelji, odnosno 29 članova njihovih kućanstava.

Na prošlogodišnjoj listi prvenstva Ureda državne uprave Zadarske županije za grad Benkovac, nalazilo se 90 podnositelja zahtjeva za stambeno zbrinjavanje po modelu davanja u najam stana ili obiteljske kuće u državnom vlasništvu.

 

-Danas smo u Gradu Benkovcu uselili ukupno sedam obitelji. Pokazuje se povećanje broja zahtjeva i povećanje stambenog zbrinjavanja kako u Benkovcu tako i u Zadarskoj županiji. Ono što je bitno da je RH podigla proračun pa smo osim dodjele stanova danas ugovorili i izgradnju nove zgrade u Gradu Benkovcu kao i dodjelu građevinskog materijala. Zajedno sa županom i gradonačelnikom smo napravili godišnji plan koji će se bazirati na cijeloj županiji i ono što veseli da mlade obitelji s malom djecom bez obzirom na sve žele ostati na ovim područjima – kazao je Nikola Mažar.  

 

Župan Božidar Longin čestitao je obiteljima koje su uselili u svoje stanove te kazao kako mu je drago upravo zbog djece.

 

- Jutros smo došli u Benkovac na jedan radni sastanak sa gradonačelnikom i suradnicima na kojem smo dogovarali vrlo konkretne poslove, uglavnom infrastrukturne, a radi se o odvodnji, vodovodizaciji, elektrifikaciji, govorili smo o EU fondovima, ambulantama, Domu zdravlja i svemu onome što moramo raditi i odredili prioritete koje ćemo konkretizirati u sljedećih nekoliko mjeseci.  Kulminacija svega su upravo ove dvije mlade obitelji koje su dobile ključeva stanova.

 

Gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić tom je prigodom izrazio sreću i zadovoljstvo što su temeljem potreba svojim sugrađana došli ovdje.

 

-Kao što smo prošle godine rješavali stambeno pitanje naših branitelja, tako rješavamo i ove godine. Nastavljamo u kontinuitetu, dogovorili smo da idemo u izgradnju nove zgrade kapaciteta 15 stanova upravo ljudi u potrebi i mogu izraziti zadovoljstvo i sreću da smo uspjeli  i ovo pokazuje našu skrb i brigu za naše obitelji i želimo poslati jednu novu sliku Grada Benkovca – kazao je gradonačelnik Tomislav Bulić.

 

 

 

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA