AKTUALNO

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Prisjećanje na nevine žrtve Šopota i Podgrađa

Prisjećanje na nevine žrtve Šopota i Podgrađa

U znak sjećanja na sve stradale civile iz Šopota u Domovinskom ratu, podno spomen obilježja na Kapelici Sv. Nediljice, u nedjelju 2. prosinca 2018. godine položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Nevinim žrtvama počast su odali predstavnici Grada Benkovca predvođeni gradonačelnikom Tomislavom Bulićem, predstavnici Gradskog vijeća Grada Benkovca predvođeni predsjednikom Borisom Ercegom, predstavnici Mjesnog odbora Šopot, predstavnici Zadarske županije, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, HV-a, policije, rodbina poginulih te brojni mještani.

Molitvu odriješenja na spomen obilježju predvodio je don Anđelko Buljat.

Četveročlana obitelj Marinović – Luka, Vuka, Stipe i Gordana mućki su ubijeni 2. prosinca 1992. godine, a tijekom Domovinskog rata u Šopotu je poginulo 11 mještana.

Kapelica Sv. Nediljice srušena je 1992. godine, a mještani Šopota i Grada Benkovca ponovno su je podigli 2003. godine kao spomen na tragične događaje tijekom Domovinskog rata. Na njoj je uklesano svih 11 imena nevinih žrtava.


Istoga dana mještani Podgrađa prisjetili su se nevine civilne žrtve velikosrpske agresije na Hrvatsku Nikole Nike Žilića koji je 21. ožujka 1992. godine ubijen na kućnom pragu. Njemu je u znak sjećanja podignut spomen križ na mjestu pogibije kojeg je u nedjelju, 2. prosinca blagoslovio don. Darko Marušić iz župe Perušić.

Vijence i svijeće položili su obitelj, rodbina, predstavnici Grada Benkovca, udruge proistekle iz Domovinskog rata i ostala brojna izaslanstva.

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA