AKTUALNO

 

 

 

 

 

 E - SAVJETOVANJE

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Predstavljen Rječnik sela Popovići

Predstavljen Rječnik sela Popovići

U Gradskoj knjižnici Benkovac predstavljen je Rječnik sela Popovića. Iznimno i važno djelo za stanovnike benkovačkog kraja. Posebnu zaslugu za stvaranje ovog djela ima don Nikola Tokić, koji se na nagovor svojih seljana odlučio na ovakav pothvat. Dugogodišnji rad na kraju je urodio plodom. Autori Rječnika su don Nikola Tokić i Ivan Magaš, urednik Ivica Vigato, a recenzenti prof.dr.sc.Josip Lisac i prof. Josip Galić.

Osim samih riječi u Rječniku se mogu pronaći izreke, poslovice, brojalice, lokaliteti, prezimena i povijesni osvrt na bukovački kraj. Autorica predgovora je Jasna Pandžić, koja je posebno istaknula važnost Rječnika za očuvanje hrvatskog jezika i njegovih govora. Hrvati su uvijek bili pod utjecajem mnogih naroda ali ono čega se nikad nisu odrekli je njihov jezik i ljubav prema rodnom kraju.

Prof.dr.sc. Lisac, ugledni jezikoslovac i dugogodišnji predavač na Sveučilištu u Zadru, naglasio je kako se posljednjih godina događa renesansa u hrvatskoj leksikografiji, a ovaj Rječnik to i potvrđuje. Djelo je to od velike važnosti za selo Popovići, ali i za sva susjedna sela i grad Benkovac jer sve ono što ostavi pisani trag nikad se ne zaboravlja.

 

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA