AKTUALNO

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Održana 9 . sjednica Gradskog vijeća Grada Benkovca

Održana 9 . sjednica Gradskog vijeća Grada Benkovca

U utorak 27. studenoga 2018. godine održana je 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Benkovca.

Na aktualnom satu vijećnik Branko Guzić s nezavisne liste Frane Tokića upitao kako to da  direktor Trgovačkog društva Benković može u dane vikenda u privatne svrhe koristi službeni traktor i šišati ulice po Tinju, a da se u protivnom u Donjem Perušiću ulice ne šišaju. Gradonačelnik Tomislav Bulić mu je odgovorio kako je nema spoznaje da isti koristi službeni traktor u privatne svrhe. Znam samo da je građevinska operativa u Tinju pa je možda to razlog.

Vijećnika Guzića također je zanimalo što je gradskim pročistačem i zašto se još uvijek osjeti smrad kod Perušića Donjeg te da nije dopustivo da otpad iz Vinarije Benkovac ulazi u pročistač jer nema dovoljan kapacitet.

Gradonačelnik Bulić je kazao kako je gradski pročistač opravdana investicija te da radi kako treba, te da se nada da će novi vlasnik vinarije u idućoj godini tijekom prerade šljiva  zbrinjavati otpad na bolji način ali da neće dopusti da otpad bez predtretmana ide na gradski pročistač.

Vijećnik Jure Prgomet s nezavisne liste Frane Tokića zapitao se zašto još uvijek nije konstituirano vijeće za Mjesni odbor Benkovačko selo kada su izbori bili održani u svibnju ove godine.

Gradonačelnik Bulić mu je odgovorio kako među članovima nije bilo aktivnosti te da će dati nalog da se izbori provedu. 

Jure Prgomet je u ime kluba vijećnika nezavisne liste Frane Tokića zatražio je da direktor Turističke zajednice Grada Benkovca dostavi njihovim vijećnicima ugovore za intelektualne usluge, ugovore o djelu, knjigovodstvene usluge, održavanje web stranice zajedno s ispostavljenim računima.

Vijećnik Zoran Ledenko s nezavisne liste Frane Tokića ponovno je upitao kada će strojevi doći u Vukšić i početi s asfaltiranjem.  iskazao je nezadovoljstvo organizacijom koncerta održanog za blagdan Sv. Ante rekavši kako smatra da glazba nije dostatna niti su koncerti dovoljno posjećeni.

Gradonačelnik Bulić je kazao kako će strojevi doći u Vukšić ali da zbog dinamike radova to neće biti prije nove godine.

U nastavku sjednice prihvaćen je Prijedlog Drugih (II) izmjena i dopuna Proračuna Grada Benkovca za 2018. godinu (Rebalans proračuna) s Planom razvojnih programa koji iznosi 50.530.094,00 kuna što je za 12.336.057,00 kuna manje. Prihvaćen je Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izradi V izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Benkovca, prijedlog Odluke o donošenju izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja trgovačke zone „Kukalj”, prijedlog Odluke o izgradnji Poslovne zone Benkovačko Selo, Odluke o davanju suglasnosti i davanju jamstva za zaduživanje Trgovačkom društvu Vodovod i odvodnja d.o.o. Benkovac, Odluke o kupnji nekretnina oznake čest.zem. 1191/6 k.o. Buković, Odluke o osnivanju Razvojne agencije Grada Benkovca kao i prijedlog Odluke o razrješenju dužnosti predsjednika Povjerenstva za utvrđivanje imena ulica, trgova i toponima.

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA