AKTUALNO

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Održana 10. jubilarna degustacija mladih vina i maslinovih ulja u Nadinu

Održana 10. jubilarna degustacija mladih vina i maslinovih ulja u Nadinu

U Nadinu je u subotu, 1. prosinca 2018. godine održana 10. Degustacija mladih vina i maslinovih ulja Nadin 2018. u organizaciji tamošnje Udruge Udruga vinogradara i vinara „Nadin“ te u suradnji i uz potporu Grada Benkovca. Manifestacija je i ove godine održana povodom dana Sv. Nikole putnika, a sve s ciljem promocije vina i ulja Zadarske županije.

Bilo je to cjelodnevno druženje uz razne edukacije, razmjene iskustava, kušanje vina i maslinovih ulja ali i gastro specijaliteta, a o svemu su više govorili stručnjaci iz Savjetodavne službe Zadarske županije te Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

Naglasak je i ove godine stavljen na promociju i brendiranje autohtone sorte vinove loze PLAVINA i MARAŠTINA koje su se posebno ocjenjivale izvan konkurencije ostalih vina.

U ime organizatora nazočne je pozdravio Tomislav Glavić, predsjednik Udruge vinogradara i vinara „Nadin“ koji je istaknuo kako je ove godine na 10-jubilarnu ocjenu vina u Nadinu pristiglo 160 uzoraka mladih vina i 82 uzorka ulja.

Titule šampiona pripale su VINIMA POLJAK iz Zadra u kategoriji crnih vina te VJEKOSLAVU JAKOPČINU iz M. Bukovca za najbolje bijelo vino. Najbolje ocjenjena Plavina je SVETKA ŽUPANA –GAJE iz Škabrnje, a najbolja Maraština je VINARIJE JOKIĆ iz Lišana Tinjskih. Titulu šampiona mladih maslinovih ulja ponio je OPG ŠIME PAVIČIĆA iz Škabrnje.

Kako bi ugođaj večeri bio još bolji, atmosferu su u šatoru još zagrijali nastupima Trio kamen, a gosti su se mogli sladiti uz bogati gastro stol.

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA