AKTUALNO

 

 

 

 

 

 E - SAVJETOVANJE

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Jurjevići pobjednici varoškog turnira u Rašteviću

Jurjevići pobjednici varoškog turnira u Rašteviću

 

U povodu blagdana Sv. Jurja, nebeskog zaštitnika mjesta Raštević, u nedjelju, 15. travnja 2018. godine organizirana je velika fešta. Mjesni odbor Raštević i malonogometni klub Raštević uz financijsku i moralnu pomoć mještana, sponzora i Grada Benkovca, organizirali su 7. po redu tradicionalni varoški turnir pod nazivom Kup Sv. Jurja.

Na turniru je sudjelovalo osam ekipa s nazivom svog prezimena: Čirjaci, Tadići, Jurjevići, Brkljače (Krš), Banovići, Brkljače (centar), Tepše i Klarice.

Prrije početka turnira u crkvi sv.Jurja održana je sv.misa, položeni su vijenci na spomenik svim poginulim hrvatskim braniteljima I civilnim žrtvama Raštevića. Vijence su položili gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić, predstavnici Mjesnog odbora Raštević, braniteljske i civilne udruge iz Domovinskog rata, predstavnici policijske postaje Benkovac i predstavnici Hrvatske vojske.

Sve ekipe su iskazale veliku želju da osvoje ovaj prestižni varoški turnir i to su pokazale na terenu tijekom cijelog dana.Svaka utakmica bila je puna žestokih duela za svaku loptu, a navijači su uživali u kvalitetnom nogometu, prilikama, potezima i golovima.Prije finala odigrane su dvije revijalne utakmice, gdje su se međusobno sastale dvije ekipe tića iz Raštevića te veterani Raštevića i Raštevićki zetovi. Na poluvremenu finalne utakmice bilo je potezanje konopa između domaćih muških i ženskih ekipa Vrpljani i Centar Draga. Vrpljani su odnijeli pobjedu u muškoj i ženskoj konkurenciji.Organizirana je i bogata tombola s vrijednim nagradama, a nastupila je i pjevačka skupina Vukšićki bećari koji su pjesmom oduševili sve nazočne gledatelje.

U velikom finalu sastali su se Jurjevići i Brkljače. Jurjevići su imali veliki motiv jer su prošle godine izgubili u finalu od starih rivala Brkljača na šesterce. U početku utakmice igralo se previše oprezno, u ispitivanju snaga i taktike protivnika. Jurjevići su u nastavku poluvremena krenuli žestoko i stvarali mnogo prilika.Udarni tandem Marino i Jurica Jurjević pravili su pravu pomutnju u redovima Brkljača.Takva odlična igra urodila je plodom i Jurjevići su preko svog najboljeg igrača Jurice Jurjevića poveli 2:0 i s takvim rezultatom se otišlo na odmor.U drugom poluvremenu Brkljače su krenule žestoko u namjeri da što prije poravnaju rezultat ali naišli su na žestokog i razigranog protivnika. Brkljače su do kraja utakmice pokašavale svim silama poravnati rezultat ali iz jednog brzog kontranapada Marko Jurjević postigao je pogodak za konačnu i zaluženu pobjedu Jurjevića 3:0.

Prijelazni pehar pobjedničkoj ekipi Jurjevića uručio je gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić. Nakon uručenja prijelaznog pehara nastalo je neopisivo slavlje igrača i navijača Jurjevića jer su konačno po prvi put osvojili ovaj prestižni varoški turnir.

-Sedmu godinu za redom organiziramo ovaj tradicionalni varoški turnir koji postaje prepoznatljiv u cijeloj Benkovačkoj okolici i našoj županiji. Odazvalo se cijelo selo, stigli su svi Raštevićani koji žive diljem Hrvatske izvan granica naše Domovine i žitelji iz cijele naše županije.Ove godine išli smo korak više i napravili smo u kratkom roku tribine da naše igralište dobije još ljepšu sliku. Velika hvala od srca svim mještanima koji su se odazvali sa novčanim prilozima, sponzorima, Gradu Benkovcu jer su svi pridonijeli da možemo organizirati ovakvu feštu za pamćenje - rekao je Dinko Čirjak predsjednik malonogometnog kluba Raštević.

 

 

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA