AKTUALNO

 

 

 

 

 

 E - SAVJETOVANJE

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Bivši Dom HV-a konačno u vlasništvu Grada Benkovca

Bivši Dom HV-a konačno u vlasništvu Grada Benkovca

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić potpisali su u petak, 28. rujna 2018. godine Ugovor o darovanju bivšeg Doma HV-a u Benkovcu.

Republika Hrvatska kao vlasnik darovala je Gradu Benkovcu bivši Dom HV-a u Benkovcu u svrhu rekonstrukcije i dogradnje „Doma kulture Benkovac“ koji je jedan od projekata iz dijela Intervencijskog plana Grada Benkovca ukupne vrijednosti 35.450.000,00 kn.

Ovim projektom će se potaknuti poboljšanje i modernizacija društvene infrastrukture, kojom će se stvarati preduvjeti za razvoj društvenih i kulturnih djelatnosti  na području Grada, poticat će se lokalno stanovništvo na aktivnije uključivanje  i sudjelovanje u zajednici kroz zajednička druženja, tribine, radionice i ostale aktivnosti kojima se potiče razvoj i podizanje razine kvaliteta života.

Na darovanom Domu HV-a zahvalio se gradonačelnik Tomislav Bulić rekavši kako je ovo velika stvar za Grad Benkovac jer ovim činom dobiva 5,5 milijuna kuna po procijenjenoj tržišnoj vrijednosti.

- Zahvalni smo i nadam se da je ovo početak dobre i plodne suradnje između Grada Benkovca i Ministarstva. Želim naglasiti da smo osim ovog potpisivanja ugovora s ministrom dogovorili rješavanje i ostalih prioritetnih problema Grada Benkovca u smislu  darovanja od strane Ministarstva državne imovine, a radi se o projektu Poslovna zona Benkovačko selo, Benkovačkom sajmu koji je iznimno važan za Grad Benkovac kao i darovanju Doma kulture u Vukšiću. Isto tako, moći ćemo dobit građevinsko zemljište po našim naseljima kako bi kroz jedan kvalitetan način osigurali mladim ljudima ostanak u Gradu Benkovcu kao i u svih 41 naselja koji pripadaju gradu.

Ministar Goran Marić zahvalio se na pozivu za dolazak u Benkovac rekavši kako uočava velike promjene u Benkovcu u kojem više nema sivila već ima života, odgovornosti i rada.

- Budite uvjereni da ćemo biti vaš dobar partner jer inače Ministarstvo je najsretnije kad može aktivirati nešto od svoje zapuštene imovine u krajevima kao što je Benkovac. Želimo da ovdje bude i više života nego što ga sada ima pa tako i ovaj čin darivanja bivšeg Doma HV-a u vrijednosti od 5,5 milijuna kuna je samo jedan od onih poteza koje ministarstvo i Vlada rade. Nadam se da će taj Dom kulture biti dom susreta s ljudima, dom memorije i sjećanja i sve ono što je u retrovizoru zapisano. Vidim ovdje budućnost i Ministarstvo državne imovine će pripomoći u svemu što je potrebno za reanimaciju života i za stvaranje preduvjeta za ostanak mladih na ovom području. Darovat ćemo nekretnine Republike Hrvatske za poticanu stanogradnju i stambeno zbrinjavanje da to bude motiv mladima za ostanak, da stvaraju svoje domove i da ovdje bude što više života – rekao je ministar Marić te dodao da će zajedničkom suradnjom Benkovac dobiti novo lice u sljedećim godinama.

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA