AKTUALNO

 

 

 

 

 

 E - SAVJETOVANJE

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Algebra s partnerima predstavila projekt "Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja"

Algebra s partnerima predstavila projekt "Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja"

U Benkovcu je u utorak, 16. listopada 2018. godine predstavljen projekt „Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja“ kojeg provodi Pučko otvoreno učilište Algebra.

Projekt u cijelosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s ciljem poboljšanja zapošljivosti i perspektive nezaposlenih mladih osoba. POU Algebra kao nositelj projekt provodi u partnerstvu s Gradom Zadrom, Gradom Benkovcem i Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA. Stjecanjem verificiranog programa obrazovanja navedena skupina pojedinaca može podići svoju konkurentnost na tržištu rada i mogućnosti zapošljavanja.

Projekt „Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja“ trajat će do listopada 2019. godine., a glavne aktivnosti projekta obuhvaćaju intervencije na tržištu rada jačanjem kapaciteta članova ciljne skupine za upravljanje razvojnim projektima, odnosno selekciju 42 mlade nezaposlene osobe i formiranje 2 obrazovne skupine (u Benkovcu i u Zadru), provedbu verificiranog programa obrazovanja „Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova“ s pravom upisa zvanja u e-radnu knjižicu, te razvojem i provedbom specijaliziranih radionica u području EU fondova sukladno rezultatima istraživanja potreba lokalnih dionika.

Nakon provedenih edukacija organizirat će se praksa u partnerskim organizacijama te će polaznici razvijati stvarne projekte za financiranje iz EU fondova pod mentorstvom predavača, te uz kontinuirano profesionalno usmjeravanje.  Aktivnosti edukacija i prakse će se odvijati u Benkovcu i Zadru, a mogu sudjelovati dugotrajno nezaposleni s područja čitave Županije (uz nadoknadu putnih troškova). Ukupna vrijednost projekta je 994.250,71 kn, a iznos bespovratnih sredstava 994.250,71 kn.

U ime domaćina Grada Benkovca, prisutne je pozdravila Ivana Šimić, službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova pročelnice Upravnog odjela za prostorno planiranje, zaštitu okoliša i razvoj zahvalivši se pri tom POU Algebra koja je prepoznala Grad Benkovac kao partnera na ovom projektu i kojim se daje prilika mladim ljudima s benkovačkog područja da se obrazuju i usavršavaju.

- Navedeni projekt je velika prilika za mlade ljude s našeg područja da se dokažu svojim znanjem i da svim znanjima koja su dobili kroz ovaj projekt dođu k nama te da zajedničkim snagama pokušamo poboljšati ovaj grad da nam svima bude ljepše mjesto za život - kazala je Ivana Šimić.

O samom projektu više su govorili Šime Erlić, pročelnik Upravnog odjela za EU fondove, Sanja Peričić, direktorica Agencije za razvoj Zadarske županije Zadra Nova i Martina Bašić iz POU Algebra.

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA