Ispiši ovu stranicu
Ministrica Žalac potpisala 5 ugovora s Gradom Benkovcem za dodjelu bespovratnih sredstava

Ministrica Žalac potpisala 5 ugovora s Gradom Benkovcem za dodjelu bespovratnih sredstava

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac u petak, 24. studenoga 2017. godine svečano je potpisala ugovore s Gradom Benkovcem o dodjeli bespovratnih EU sredstava.

Riječ je o prvih pet ugovora u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Priprema dokumentacije i izgradnja kapaciteta za provedbu Intervencijskih planova malih gradova na ratom pogođenim područjima“ ukupno vrijednih gotovo 5 milijuna kuna od čega je 4,2 milijuna sufinancirano EU sredstvima u okviru Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima.

Grad Benkovac je jedan od pet odabranih pilot-područja te je za provedbu njegova Intervencijskog plana osigurano 22,5 milijuna eura, a potpisani su Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za pet projekata. Ministrica Žalac i gradonačelnik Grada Benkovca potpisali su ugovore za Pripremu projektne dokumentacije i jačanje kapaciteta za provedbu Intervencijskog plana, Benkovački sajam-unapređenje infrastrukture i valorizacija i Rekonstrukciju i uređenje stare gradske jezgre.

Istoga dana, ministrica Žalac potpisala je ugovor s Marinom Ćurkovićem, ravnateljem Zavičajnog muzeja Benković za Pripremu projektne dokumentacije za projekt „Revitalizacija i uređenje Zavičajnog muzeja Benkovac“ te s Hrvojem Burom, direktorom Vodovoda i odvodnje d.o.o. Benkovac za projekt „Vodovodne mreže u službi razvoja“.

S obzirom da je maksimalno sufinanciranje ovih projekata EU sredstvima iznosi 85%, preostalih 15% za koje Grad Benkovac i ostali korisnici moraju osigurati vlastita sredstva, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinancirat će u iznosu od 80% putem Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata jer znamo koliko je to Vama potrebno - kazala je ministrica Žalac čestitavši svim potpisnicima ugovora.

Također je najavila i skoro pokretanje poziva na dostavu projektnih prijedloga vezanih uz razvoj poduzetništva u Gradu Benkovcu koji će biti namijenjen za provedbu projekata mikro, malih i srednjih poduzetnika na području Grada s alokacijom od 11.9 milijuna kuna.

Gradonačelnik Tomislav Bulić istaknuo je projekt uređenja Sajma kako jedan od značajnijih projekata na kojem je planirano njegovo ukupno uređenje koje uključuje izgradnju infrastrukture i objekata u funkciji razvoja Grada Benkovca, a samim time i nastavljanja tradicije Benkovačkog sajma.

• „Priprema projektne dokumentacije i jačanje kapaciteta za provedbu Intervencijskog plana Grada Benkovca“, ukupna vrijednost projekta je 2,5 milijuna kuna
• Priprema projektne dokumentacije za projekt "Revitalizacija i uređenje Zavičajnog muzeja Benkovac", ukupna vrijednost projekta je 454.750,00 kuna
• „Benkovački sajam-unapređenje infrastrukture i valorizacija“, ukupna vrijednost projekta je 1,6 milijuna kuna
• „Rekonstrukcija i uređenje stare gradske jezgre“, ukupna vrijednost projekta je 233.500,00 kn
• „Izrada studije izvedivosti za vodovodne mreže u službi razvoja, A dio“, ukupna vrijednost projekta je 196.500,00 kn

Galerija slika

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA