AKTUALNO

 

 

 

 

 

 E - SAVJETOVANJE

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Javnost informirana o provedbi i aktivnostima Intervencijskog plana

Javnost informirana o provedbi i aktivnostima Intervencijskog plana

U multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Benkovac, u utorak 19.12.2017. godine održana je početna konferencija za javnost o provedbi Intervencijskog plana Grada Benkovca.

Konferenciju je prigodnim govorom otvorio gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić, koji je naglasio važnost ovog projekta za razvoj Grada Benkovca u smislu unaprjeđenja infrastrukture i programa koji će privući posjetitelje, zadržati stanovnike te poboljšati kvalitetu života lokalnog stanovništva.

- Ovaj projekt stvara jedinstvenu priliku da i manji gradovi i općine uđu u ovaj krug i da sve ono što smo možda propustili da kroz ovaj dio ispravimo i vratimo nadu ovom narodu i prostoru u jednu sretniju i svjetliju budućnost. Radit ćemo na tome da to ostvarimo jer imamo načina, mudorsti, hrabrosti i odlučnosti da se naši ljudi vrate i da ne više ne odlaze iz svojih domova. Ni jedna lipa ni jedan euro od ovih novaca koji nam stoje na raspolaganju ne smije propasti jer kada to ostvarimo, ostvarit ćemo bolju budućnost za nas i našu djecu – kazao je gradonačelnik Tomislav Bulić.

Odluku o pilot područjima za provedbu Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima donijelo je Ministarstvo Regionalnog razvoja i fondova Europske unije u veljači 2015. godine. Izabrana pilot područja za provedbu Programa uz Grad Benkovac su i Grad Beli Manastir s općinom Darda, Grad Knin, Grad Petrinja i Grad Vukovar.

Cilj i svrha Programa je fizički, gospodarski i socijalni oporavak, poboljšanje socioekonomskih i životnih uvjeta stanovnika, smanjivanje daljnjeg gubitka stanovništva, smanjenje nejednakosti socijalne isključenosti i siromaštva na odabranim pilot područjima, te uspostava i testiranje novog modela regeneracije depriviranih područja s ciljem širenja tog modela na nova područja.

Utvrđenom metodologijom participativnog pristupa, u prvoj polovici 2016.godine uz tehničku pomoć koju je osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Jedinica za Intervencijski plan zajedno sa Partnerstvom za Intervencijski plan sudjelovala je u izradi Analize područja i teritorijalnog atlasa Grada Benkovca, kao osnove za izradu Intervencijskog plana. Aktivnosti vezane za definiranje Intervencijskog plana provodile su se u drugoj polovici 2016. godine.
U svibnju 2017. godine potpisan je Sporazum o provedbi Intervencijskog plana Grada Benkovca između Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.

Vizija Intervencijskog plana Grada Benkovca je „Grad Benkovac ugodan za življenje, poduzetnicima prilika za ulaganje, a turistima privlačan za posjećivanje“
Intervencijski plan Grada Benkovca, kojem je ukupna vrijednost projekata 25 milijuna eura, sufinancirati će se iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova (EFRR i ESF) u iznosu od 85%, dok će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Grad Benkovac osigurati sredstva za preostalih 15 %
Članice Jedinice za Intervencijski plan Ivana Šimić i Marija Bešlić informirale su prisutne kako je sve započelo, koje aktivnosti su se provodile u protekle tri godine, u kojim fazama se prijavljeni projekti nalaze sada, te koje aktivnosti slijede u daljnjoj provedbi do 2023. godine.

Do sada je potpisano 5 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za izradu projektne dokumentacije za provedbu Intervencijskog plana.

Riječ je o prvih pet ugovora u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Priprema dokumentacije i izgradnja kapaciteta za provedbu Intervencijskih planova malih gradova na ratom pogođenim područjima“ ukupno vrijednih gotovo 5 milijuna kuna od čega je 4,2 milijuna sufinancirano EU sredstvima u okviru Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima, koji su redom: Priprema projektne dokumentacije i jačanje kapaciteta za provedbu Intervencijskog plana (Nositelj: Grad Benkovac), Priprema projektne dokumentaije za projekt revitalizacija i uređenje Zavičajnog muzeja Benkovac (Nositelj: Zavičajni muzej Benkovac), Priprema projektne dokumentacije za Benkovački sajam – unaprijeđenje infrastrukture i valorizacija(nositelj: Grad Benkovac), Priprema projektne dokumentacije za rekonstrukciju i uređenje stare gradske jezgre (nositelj: Grad Benkovac) i Priprema projektne dokumentacije Vodovodne mreže u službi razvoja ( nositelj: Vodovod i odvodnja d.o.o. Benkovac)

Unutar Intervencijskog plana nalazi se 15 projekata. Grad Benkovac je prijavitelj za većinu projekata (10) , Vodovod i odvodnja za jedan projekt te Zavičajni muzej Benkovac za jedan projekt. Prijavitelji su jednako tako pravne ili fizičke osobe koje su mikro, malo ili srednje poduzeće sukladno definiciji malih i srednjih poduzeća za jedan projekt, neprofitne organizacije i ustanove za jedan projekt te subjekti malog gospodarstva koje imaju sjedište na području Grada Benkovca, fizičke osobe, mlade i nazaposleni za jedan projekt.

U sklopu provedbe Intervencijskog plana Grada Benkovca otvoren je poziv do sredine šestog mjeseca 2019. godine za Razvoj poduzetništva u Gradu Benkovcu, te je u najavi natječaj za neprofitne organizacije.

Od aktivnosti u provedbi koje slijede su: Izrada projektne dokumentacije, Izrada studija izvedivosti, Izrade elaborata o zaštiti okoliša, stručno usavršavanje djelatnika i edukacije za prijavitelje.

 

Intervencijski plan Grada Benkovca

PRILIKA ZA PODUZETNIČKA ULAGANJA

31. Prosinac 2018
Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom…

ODRŽANA DRUGA KONFERENCIJA ZA JAVNOST O PROVEDBI INTERVENCIJSKOG PLANA

12. Prosinac 2018
U srijedu 12. prosinca 2018. godine u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Benkovac…

2. konferencija za javnost o provedbi Intervencijskoga plana Grada Benkovca

06. Prosinac 2018
Jedinica za Intervencijski plan Grada Benkovca Vas poziva na 2. konferenciju za javnost o…

Održana edukativna radionica o postupku prijave projekta

18. Listopad 2018
Grad Benkovac je u suradnji sa konzultantskom tvrtkom Razbor organizirao edukativnu…

                

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA