AKTUALNO

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Predstavljanje zbirke pjesama u knjižnici

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Zadarske županije i Grada Benkovca, te medijskom promocijom Zadarskog lista i Radio Benkovca u Gradskoj knjižnici Benkovac započeo je projekt „Drugi tjedan-književnik jedan“. Cilj projekta je svakog tjedna ugostiti u Gradu Benkovcu nekoga od hrvatskih književnika, a nakon Ante Gregova Jurina, u četvrtak 10. studenog 2016. godine u 19,00 sati organiziran je književni susret s Antom Tičićem i predstavljanje njegovih najnovijih zbirki pjesama Uzavrele praznine-pjesme, Zvuk tišine-haiku pjesme i Miris nebeski-haiku pjesme, a sve pjesme čitati će autor osobno.

U sklopu večeri bit će kao i uvijek do sada večer iznenađenja, nagradna igra u kojoj sudjeluju svi ljubitelji poezije i hrvatske pisane riječi uz slobodan ulaz.

Ante Tičić  suvremeni je  hrvatski književnik, pjesnik, leksikograf, monograf, urednik, književni kritičar i publicist, rođen 18. rujna 1944. u Povljani na otoku Pagu. Piše prozu, lirske pjesme, sonete, haiku, dječje pjesme, aforizme, pjesničku prozu, crtice, književne osvrte, recenzije i urednik je više knjiga proze i poezije. Za svoj plodan stvaralački rad i izniman doprinos hrvatskoj književnosti dobio je Povelju o nagradi za životno djelo od rodnog mjesta općine Povljana. Zastupljen je u mnogim antologijama i zbornicima. Član je društva hrvatskih književnika u Zagrebu, ogranka Matice hrvatske u Zadru čiji je i predsjednik Nadzornog odbora, Hrvatskog haiku društva u Zagrebu, Društva haiku pjesnika u Rijeci, Član zadarskog ogranka Hrvatskog društva čitatelja. Djela su mu prevođena na engleski, njemački, francuski i talijanski jezik. Od Gradske knjižnice Zadar dobio je nagradu 2006. godine kao najčitatelj Odjela za odrasle. Do danas je napisao 33 knjige od kojih mu je 25 tiskano. Živi i stvara u Zadru.

Error: No articles to display

grb benkovac

18°C

Vjetrovito

Vlažnost 58%

Vjetar: 40.23 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA