AKTUALNO

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Kazališna predstava Zimmer frei

U četvrtak, 11.08.2016. godine s početkom u 21,00 sati u Zavičajnom muzeju Benkovac (Kaštel Benković) odigrat će se predstava "Zimmer frei" u izvedbi RI Teatra - Kulturni centar Kalvarija. 

Ljetovanje na Jadranu, u malom mjestu, na malom otoku, s predivnom prirodom, za svakoga od nas je privlačan mamac za odmor. Bez hotela, bez automobila, bez gužve, sa jednotjednom brodskom vezom, te sa samo dva mala apartmana za iznajmljivanje i natpisom „Zimmer frei“- sve to skupa zvuči veoma primamljivo, no kada se u tu mirnu i tihu idilu umiješa „ona“, miran i tih otok prestaje to biti.

Dolaskom zgodne i tajanstvene djevojke, dvojica braće, koji jedini drže apartmane na otoku (svaki svoj), svoju simpatičnu i zdravu konkurenciju „tko će više turista ugostiti“, pretvaraju u pravu bitku za naklonost te djevojke. Dvojica braće od sebe rade apsolutno sve, samo ne normalne udvarače. Od silnog htijenja za osvajanjem srca tajanstvene djevojke po imenu Sofija, braća ne prezaju ni od čega, pa tako nesvjesno upadaju u same nevolje: pocrvene od sunca, ispeku ih meduze, čak im i rijetki gosti, poput čeških turista, uspijevaju stradati. No, sve im to nije dovoljno, te spremno daju Sofiji i svu svoju ušteđevinu, koja, na sreću ili na žalost, nije mala. Sofija se od bezazlene, lijepe djevojke pretvara u pravu manipulatoricu i muljatoricu, te nakon besplatnog ljetovanja, odlazi s otoka, s novcem prepunih kovčega. Kako jedna nevolja ne dolazi sama, na otok dolaze bageri za rušenje bespravno izgrađenih objekata, a to su upravo njihovi apartmani. Osuđeni su biti na otoku punih sedam dana (do sljedećeg broda), pod vedrim nebom i s ljutom i ludom mamom koja ih ganja puškom. Jednom riječju, „Zimmer frei, goodbye“. 

„Zimmer frei“ je vesela, aktualna, prava ljetna predstava, sa gorčinom žive stvarnosti, koju smo svi svjesni. Ljubavni trokut je jedna od najčešćih tema kazališnih pisaca, te se i u ovom tekstu za to odlučio riječki pisac Donato Jurković, no, sve je skupa začinio sa hrvatskom stvarnošću. Bez imalo lažne skromnosti, možemo reći da je ovo najbolja ljetna komedija koju je hrvatska kazališna publika vidjela u proteklih nekoliko godina, te ukoliko se odlučite uzeti ju, svakako ćete obogatiti Vašu ljetnu kulturnu ponudu, a u suprotnom, ide na Vašu dušu! 

Tekst: Donato Jurković

Režirao: Bojan Lakoš
Glume: Bojan Lakoš, Tomislav Vičević, Nina Krapić, Nikolina Vorić i Igor Ban
Scenografija: Ana Ogrizović
Zvučni efekti: Bruno Hrelja
Oblikovanje svijetla: Alan Vukelić

Ulaz na predstavu je besplatan.

Error: No articles to display

grb benkovac

20°C

Većinom oblačno

Vlažnost 64%

Vjetar: 17.70 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design