AKTUALNO

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Glazbeno-scenska predstava

U suradnji s Gradom Benkovcem, u srijedu 14. prosinca 2016. s početkom u 18,00 sati u novoj zgradi Osnovne škole Benkovac u Benkovcu biti će održana prva Hrvatska Domoljubna Braniteljska glazbeno-scenska predstava: BITKA ZA VUKOVAR – KAKO SMO BRANILI GRAD I HRVATSKU, a na kojoj će biti predstavljene i dvije nove knjige koje opisuju obranu grada Vukovara i preživljavanje u tri srpska logora (Stajićevo, Niš i Sremska Mitrovica).

Knjiga “Bitka za Vukovar, Ne plači, moj dobri Anđele“, autora Damira Plavšića, opisuje obranu Sajmišta, Priljeva i Borova naselja, predaju hrvatskih branitelja te preživljavanje u srpskim koncentracijskim logorima: Stajićevo, Niš i Sremska Mitrovica.

Knjiga “''58'' HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca“, autora Damira Markuša, opisuje kako je 58 dragovoljaca HOS-a branilo grad Vukovar i Bogdanovce te proboj preživjelih HOS-ovaca iz Vukovarskog obruča - “HOS-ova štafeta smrti“.

U predvorju nove zgrade Osnovne škole Benkovac bit će postavljena izložba ratnih fotografija koje su snimljene na prvoj liniji obrane grada Vukovara – Sajmištu.

 

Error: No articles to display

grb benkovac

22°C

Sunčano

Vlažnost 37%

Vjetar: 35.40 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA