AKTUALNO

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Dječja predstava Boni i Toni

U petak, 12.08.2016. godine s početkom u 20,00 sati u Zavičajnom muzeju Benkovac (Kaštel Benković) odigrat će se dječja kazališna predstava za djecu BONI I TONI. 

tekst: Zlata Vukelić 
redatelji: Bojan Lakoš i Nebojša Zelič

autor glazbe: Srđan Badurina
scenografija i kostimografija: Ana Ogrizović
tehničko vodstvo: Igor Kondić
igraju: Bojan Lakoš i Tomislav Vičević 

Stara poslovica kaže: Dok mačke nema, miševi kolo vode. I tako su naša dva junaka, Boni i Toni krenuli u “akciju”. 

Ponašaju se vrlo bahato i nekulturno, poremetili su i vrijeme pa je sunce zaspalo. 

Sova im je odlučila stati na put i naučiti ih lijepom ponašanju – bontonu jer priroda je sama po sebi savršena i ljudi bi trebali učiti od nje, a ne ju uništavati. 

Kroz “sovinu knjigu”-bonton, spoznaju kako se treba ponašati, prenose znanje jedan drugome, u raznim komičnim situacijama, sa ciljem biti dobar i kulturan. 

Razni slikoviti likovi na paravanu: mjesec, sunce, puž, zec, sat kao simbol vremena itd. međusobno komuniciraju i tako paravan prestaje biti statična scenografija te postaje aktivan sudionik u predstavi . Osim toga i djeca iz publike postaju akteri, u pojedinim dijelovima predstave, a ne samo pasivni promatrači. 

Predstava je poučna i zabavna jer kroz mnoštvo dobrih i loših primjera, a na djeci prihvatljiv način, kroz pjesmu i igru, slikovito prikazuje kako se trebaju ponašati u školi, kući, na ulici, u prirodi i slično razvijajući kod djece smisao za toleranciju, prepoznavanje osjećaja, povjerenja, poštivanja i razumijevanja, a glazba kao vid neverbalne kvalitete doprinos je razvoju fizičke i psihičke integracije. Djecu ne treba prisiljavati na bilo kakve aktivnosti već im treba omogućiti put u realizaciji njihove autentičnosti, te im na tom putu pružiti pozitivne primjere na njima najuočljiviji način, a tome doprinose i akteri ove predstave: Bojan Lakoš, Tomislav Vičević i Ana Ogrizović koja je obogatila scenografiju svojim likovnim talentom. 

Predstava je premijerno izvedena u studenom 2015. i od tada je odigrana više od 50 puta širom Hrvatske i uvijek je izazivala ogromno oduševljenje, kako djece, tako i odraslih.

Ulaz na prestavu je besplatan.

Error: No articles to display

grb benkovac

20°C

Većinom oblačno

Vlažnost 64%

Vjetar: 17.70 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design