AKTUALNO

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Benkovački prisnac 2017.

Grad Benkovac i Turistička zajednica Grada Benkovca u subotu, 19. kolovoza 2017. godine s početkom u 2000 sati na Šetalištu kneza Branimira u Benkovcu organiziraju 7. Gastro festival „BENKOVAČKI PRISNAC“ – Benkovac 2017.

Benkovački prisnac je autohtona delicija Bukovice i Ravnih kotara, jednostavna, a opet tako dobra. Stoljećima se sprema na ovim prostorima i jedno je od najprepoznatljivijih jela ovoga kraja.        Ova manifestacija ujedno je i svojevrsno osvježenje u regiji, gdje će se svi zainteresirani sudionici moći okušati u spremanju ovog jedinstvenog specijaliteta ali i upoznati i s drugim, autohtonim proizvodima Benkovačkog kraja, proizvodima duge tradicije, pravim promotorima Grada Benkovca.

Manifestacija će ove godine okupiti 20 ekipa koje će se okušati u pripremanju prisnaca.

Kao i prijašnjih godina, članovi KUD-a Branimir Benkovac ispeći će prisnac promjera 2 metra koji je bio nominiran za Guinnessovu knjigu rekorda.

Organizator je za ovu prigodu osigurao besplatan prijevoz autobusom  iz Zadra koji će s Male pošte za Benkovac krenuti u 19,00 sati, a s autobusnog kolodvora (vanjska strana) u 19,15 sati. Povratak za Zadar je u 23,00 sata.
           

Error: No articles to display

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA