AKTUALNO

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Art izložba u Gradskoj knjižnici

U srijedu 15. ožujka u 18.00 sati u Galeriji Gradske knjižnice Benkovac bit će otvorena foto izložba čiji su autori: Branko Antunović, Ivona Erceg i Senko Sorić pod pokroviteljstvom Grada Benkovca i Zadarske županije, a u organizaciji Art-Forum Zadar i Gradske knjižnice Benkovac.

Svojim  foto-kompozicijama: Krajolik u mom oku  predstavit će se po prvi puta Ivona Erceg (Benkovac) koji svoju inspiraciju crpi ponajprije u prirodi, a nebo, mjesec i zalazak sunca, ljepota benkovačkog kraja samo su jedan od njezinih mnogobrojnih fotografskih motiva. „Svijet realiziranih foto-djela emanira intimističke impulse koji ostvaruju dojmove lirske utihe i arkadijskog mira.“ … Boris Žuža. 

Teksturno strukturnim foto kompozicijama  „Vrtovi sunca“ predstavlja se poznati foto-snimatelj Branko Antunović (Perušić Donji) koji: …“ slikom istražuje fenomen različitosti tekstura i struktura kamenih i drvenih materijala, te nastalih floralnih nakupina na njima…“ – prof. Boris Žuža.

Foto-kompozicijama Zrcali se more predstavit će se Senko Sorić (Preko),  a prof. Boris Žuža u predgovoru kataloga ističe: - „ … Riječ je o vizualnim senzacijama nastalih na vodenoj površini koji se promišljeno transponiraju u igre suodnosa likovnih elemenata. Primjetno je da foto-snimatelja pomno istražuje viđene efekte koji nastaju na morskoj površini u stalnim mijenama sunčeve svjetlosti koja projicira sjene u različitim varijacijama.“

Error: No articles to display

grb benkovac

22°C

Sunčano

Vlažnost 37%

Vjetar: 35.40 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA