AKTUALNO

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Zelenom čistkom očišćena šuma kod Benkovačkog sajma

Zelenom čistkom očišćena šuma kod Benkovačkog sajma

„Zelena čistka“ kao dio globalnog projekta „Let's do it“ naziv je ekološke akcije kojom je u ponedjeljak, 24. travnja 2017. godine organizirano čišćenje šume kod sajmišta u Benkovačkom selu. Akciju koja se odvija na razini cijele Hrvatske organizirao je Upravni odjel za prostorno planiranje, zaštitu okoliša i razvoj Grada Benkovca, a okupila je 50-ak sudionika.

U njoj su sudjelovali djelatnici Grada Benkovca, Hrvatskih šuma te učenici srednje u Benkovcu koji su marljivo sakupljali otpad koji je narušavao taj prirodni okoliš.

Kroz višesatno čišćenje i druženje, rezultati su na kraju i više nego vidljivi pa su sudionici akcije izrazili nadu da će takav lijep i čisti okoliš takav i ostati na zadovoljstvo svih stanovnika i posjetitelja grada Benkovca.

Inače, akcija "Zelena čistka – Let's do it" okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva s ciljem rješavanja problema odlaganja otpada na lokalnoj i globalnoj razini. Globalna mreža okuplja 113 zemalja u kojima je angažirano oko 14,5 milijuna stanovnika. Promjenom navika svakog pojedinca, ali i organizacija je način da se očuvaju prirodne ljepote i dobra te osigura ljepša i zdravija budućnost. U Hrvatskoj se provodi već šestu godinu za redom u koordinaciji Udruge Žmergo.

Error: No articles to display

grb benkovac

20°C

Većinom oblačno

Vlažnost 64%

Vjetar: 17.70 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design