AKTUALNO

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

U Vukovaru nagrađen i stožer civilne zaštite Grada Benkovca.

U Vukovaru nagrađen i stožer civilne zaštite Grada Benkovca.

U organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Vukovaru je 2. ožujka 2018. održana svečanost obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Hrvatske. Ovogodišnja svečanost održana je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, dok su suorganizatori svečanosti bili Vukovarsko – srijemska županija i Grad Vukovar.

Svečanoj sjednici prisustvovali su izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske – ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, izaslanik Predsjednice RH – gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić te brojni predstavnici žurnih službi, jedinica lokalne i područne samouprave te civilne zaštite.

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr. sc. Dragan Lozančić u uvodnom je obraćanju između ostalog rekao kako je civilna zaštita u strategiji nacionalne sigurnosti prepoznata kao jedan od stupova nacionalne sigurnosti. Pohvalio je spremnost operativnih snaga naglasivši zajedništvo i partnerstvo u realizaciji brojnih zadaća te istaknuo kako pripadnici sustava civilne zaštite daju maksimalan doprinos kako bi se pomoglo ugroženom stanovništvu u područjima ugroženima snijegom i niskim temperaturama.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović podsjetio je kako Hrvatska ima dugu tradiciju sustava civilne zaštite koji se počeo stvarati 20-ih godina prošlog stoljeća. Naglasio je kako Hrvatska ima ogromno iskustvo koje se vidi i zadnjih nekoliko dana kada se brojni pripadnici sustava civilne zaštite bore s niskim temepraturama i visokim nanosima snijega. Ministar Božinović je istaknuo kako službe već rade na pripremi obrane od mogućih poplava nakon topljenja snijega.

Gradonačelnik Ivan Penava svim je pripadnicima sustava civilne zaštite čestitao njihov dan te im zahvalio na iskazanoj hrabrosti te brzom odgovoru na prijetnje i opasnosti, kao i ublažavanju posljedica velikih nesreća i katastrofa.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić je istaknuo kako Vukovarsko-srijemska županija ima dobro organiziranu civilnu zaštitu koja je svoju vrijednost dokazala u katastrofalnoj poplavi u županjskoj Posavini te krizi vezanoj uz migrante.

Ravnatelj Lozančić uručio je i zahvalnice za posebne zasluge u razvoju sustava civilne zaštite u 2017. godini te iskazanu osobnu požrtvovnost u provedbi zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara.

Zahvalnice su primili:

• Stožer civilne zaštite grada Zadra
• Stožer civilne zaštite grada Benkovca
• Stožer civilne zaštite grada Nina
• Mladen Mužinić, pripadnik HGSS-a, stanice Split
• Morin Hukić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Labin
• Mario Jelić, pripadnik HGSS-a, Stanice Gospić
• Vlade Matas, predstojnik Podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje u Splitu
• Vukovarsko-srijemska županija
• Grad Vukovar

Povodom obilježavanja Dana civilne zaštite, načelnik Sektora za civilnu zaštitu Igor Milić uručio je pohvalnice djelatnicima Državne uprave za zaštitu i spašavanje, za doprinos razvoju sustava civilne zaštite u 2017. godini.

Pohvalnice su primili:

• Maja Milković, Područni ured za zaštitu i spašavanje Zagreb
• Mario Vegar, Područni ured za zaštitu i spašavanje Zagreb
Uručene su i godišnje nagrade za 2017. godinu, koje su dobitnicima uručili izaslanik Predsjednika Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ravnatelj DUZS-a dr. sc. Dragan Lozančić. Godišnja nagrada dodjeljuje se pojedincu, pravnoj osobi ili skupini osoba za promicanje sustava civilne zaštite te iskazanu osobnu požrtvovnost u provedbi zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara.

Dobitnici su:

Stožer civilne zaštite Zadarske županije

Tijekom mjeseca kolovoza 2017. godine na području Zadarske županije pet dana harali su požari na otvorenom prostoru praćeni burom, naročito na području grada Benkovca. Pravodobnim reagiranjem Stožera civilne zaštite Zadarske županije, suradnjom s lokalnim stožerima i upozorenjima upućenima prema građanima spriječena je velika nesreća, uz minimalne štete na objektima i imovini.

nogometaš Mario Mandžukić

Hrvatski reprezentativac i igrač nogometnog kluba Juventus Mario Mandžukić, još je jednom pokazao svoju velikodušnost. Prošle je godine vatrogascima dobrovoljnih vatrogasnih društava Supetar i Podstrana, koji su u srpnju 2017. gasili požar kod Splita, donirao vatrogasnu opremu ukupne vrijednosti 20.000 eura.
Boris Rogić, djelatnik Službe civilne zaštite Vatrogasne zajednice Istarske županije
Boris Rogić, stručnjak je koji od 1979. obavlja niz odgovornih poslova i aktivnosti civilne zaštite na području lokalne i regionalne samouprave, značajnih za cijelu državu. Kvalitetnim radom i stručnošću, zajedno s kolegama uspio je uspostaviti jedinstveni sustav civilne zaštite u Istarskoj županiji. Svojim zalaganjem i iznimnim rezultatima u području sustava civilne zaštite primjer je svim djelatnicima i kolegama.
Ove godine Državna uprava za zaštitu i spašavanje imala je čast i zadovoljstvo dodijeliti i jednu posebnu nagradu, onu za životno djelo. Dobitnik ovogodišnje nagrade za životno djelo je TOMISLAV VUKO, pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalni dio Republike Hrvatske.

Tomislav Vuko dugogodišnji je zapovjednik Državne vatrogasne intervencijske postrojbe i pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalni dio Republike Hrvatske. Radi na preventivno – operativnim poslovima zaštite od požara i vatrogastva preko 38 godina. Kroz to vrijeme obavljao je niz odgovornih poslova u sustavu vatrogastva Grada Splita i Republike Hrvatske. U svojem dugogodišnjem stručnom i operativnom radu posebno se isticao svojim sudjelovanjem u upravljanju složenim događajima vezanim uz sustav civilne zaštite u Republici Hrvatskoj. U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje je od početka njezinog djelovanja. Kroz višegodišnje djelovanje aktivno je radio u obrazovanju više generacija vatrogasnih kadrova te aktivno sudjeluje u prijenosu svog bogatog stručnog iskustva i znanja na druge. Sudionik je i niza međunarodnih projekata i vježbi, a nemjerljiv je njegov doprinos u vođenju i zapovijedanju najvećim vatrogasnim intervencijama gašenja požara otvorenog prostora na području priobalja od 1994. godine. Cijeli radni vijek, i danas, primjer je drugim djelatnicima i kolegama.

U drugom dijelu svečanosti dodijeljene su nagrade i priznanja za “Naročiti pothvat u zaštiti i spašavanju na području Republike Hrvatske” za 2017. godinu.

Dobitnici kristalnih plaketa i priznanja su:

• Policijski službenici Mišo Petrlić i Martin Orak, za naročiti pothvat u akciji spašavanja osobe stradale u prometnoj nesreći
• Luka Božičević i Gordan Badanjak, pripadnici DVD-a Oštarije, za naročiti pothvat u akciji spašavanja osobe od utapanja
• Razvodnik Dejan Sadiković, za naročiti pothvat u akciji spašavanja osobe iz gorućeg automobila
U zabavnom dijelu svečanosti nastupile su Sandra Bagarić i Martina Tomčić uz pratnju Darka Domitrovića na klaviru te Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo ”Dunav ” Vukovar.

Prije svečane sjednice na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru i kod Spomen doma Ovčara izaslanstava Državne uprave za zaštitu i spašavanje i Vukovarsko-srijemske županije položila su vijenac i zapalila svijeće za poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata te pripadnike sustava civilne zaštite.

duzs.hr

 

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA