AKTUALNO

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

U muzeju otvorena izložba "Stari običaji - bogatstvo našeg kraja"

U muzeju otvorena izložba "Stari običaji - bogatstvo našeg kraja"

Udruga "Mali koraci" Benkovac u sklopu završetka projekta "Stari običaji - bogatstvo našeg kraja", organizirala je izložbu dječjih radova koja je svečano otvorena u petak 08.12.2017. u Galeriji Zavičajnog muzeja Benkovac.

Kako je istaknula Josipa Rubelj, voditeljica projekta iz Udruge, projekt je imao za cilj potaknuti djecu i mlade na učenje o povijesti Benkovca, kroz oživljavanje starih običaja i tradicije, a uspješno je proveden u partnerstvu sa Zavičajnim muzejom Benkovac, KUD-om Branimir Benkovac i aliGradskom knjižnicom Benkovac.

U sklopu projekta učenici su imali zadatak sastaviti i esej o znamenitostima benkovačkog kraja, a teme su bile Šopot, Karin, Nadin i Novigrad.

Marin Ćurković, ravnatelj Zavičajnog muzeja Benkovac istaknuo je kako je ovogodišnja izložba nastavak prošlogodišnjeg projekta i da mu je cilj kao predstavniku institucije koja se bavi očuvanjem povojest prenijeti djeci.

- Vi ste oni koji povijest čuvaju, koji uče i koji upoznaju i koji će kasnije to prenositi svojoj djeci. Iznimna čast što sam bio suradnik na ovom projektu kojim ujedno i obilježavama Advent u Benkovcu.

Prigodnim riječima obratio se zamjenik gradonačelnika Tomislav Klarica koji je izložbu svečano otvorio.

 

Financijska sredstva za provedbu projekta osigurana su iz sredstava Grada Benkovca za financiranje javnih potreba u organizacijama civilnog društva.

 

Error: No articles to display

grb benkovac

5°C

Vjetrovito

Vlažnost 86%

Vjetar: 38.62 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA