AKTUALNO

 

 

 

 

 

 

 


E - SAVJETOVANJE

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Tematskim radionicama do razvoja grada

Tematskim radionicama do razvoja grada

U organizaciji Grada Benkovca, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije te konzalting kuće WYG savjetovanje d.o.o. 22. veljače 2016. godine u Gradskoj knjižnici Benkovac održano je šest radionica iz sljedećih tematskih područja: poljoprivreda i ruralni razvoj, mobilnost, promet i stanovanje, okoliš i upravljanje prirodnim resursima, industrija, poduzetništvo i poduzetnička infrastruktura, društvene djelatnosti, usluge u zajednici, odgoj i obrazovanje te kulturno nasljeđe i turizam.

Tematske radionice nastavak su provedbe nacionalnog Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima u okviru kojega pet pilot područja malih gradova – Beli Manastir s Općinom Darda, Petrinja, Knin, Vukovar i Benkovac imaju mogućnost iskoristiti 120 milijuna eura za vlastite razvojne potrebe. Financijska podrška će se kanalizirati kroz izradu Intervencijskih planova – strateški usmjerenih setova projekata koji će odgovoriti na ključne razvojne izazove lokalnih zajednica. Kako je jedno od temeljnih načela formuliranja Intervencijskih planova participativan pristup planiranju upravo su pozvani dionici iz šest različitih područja imali zadatak identificirati razvojne potrebe na području Grada Benkovca i osmisliti rješenja u obliku projektnih prijedloga. Jednom definirani projektni prijedlozi imaju potencijal postati dijelom Intervencijskog plana za Grad Benkovac; dokumenta u kojemu će biti sadržani projekti u čiju će realizaciju Grad Benkovac ulagati sredstva koja su mu osigurana u okviru provedbe Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije u razdoblju od 2017.-2023. godine.

Kako faza predlaganja projektnih ideja još nije završena, pozivaju se svi zainteresirani da sudjeluju u formuliranju Intervencijskog plana za Grad Benkovac te da dostave vlastite projektne ideje na sljedeći link: http://goo.gl/forms/bPrt2DuAbn

 

Error: No articles to display

grb benkovac

18°C

vjetrovit

Vlažnost 47%

Vjetar: 61.15 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA