AKTUALNO

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Subotnja večer u znaku zaboravljenih glazbala i mirisa češnjaka

Subotnja večer u znaku zaboravljenih glazbala i mirisa češnjaka

U sklopu programa Benkovačkog kulturnog ljeta 2017. godine, ove subote na Trgu domovinske zahvalnosti održana su dva festivala, Festival češnjaka i po drugi put za redom  Festival izvornih glazbala i napjeva Benkovac 2017. Te su večeri Benkovcem odjekivali zvukovi najstarijih, gotovo već zaboravljenih glazbala, poput ćurlike, svirale, tamburice, dipli i gusli, a jednako tako i stari narodni napjevi.

Nastupili su KUD ˝Kamen Bukovica˝ iz Popovića, KUD ˝Andrija Matijaš Pauk˝ iz Blizne Donje, etno svirač, Oliver Rogošić iz Dugopolja, KUD-a ˝Promina˝ iz Oklaja, diplar iz Lišana Ostrovičkih Mile Nimac, KUD-a ˝Labišnica˝ iz Segeta Donjeg, diplar, Josip Galijot iz Vrlike, Udruga ˝Zvuci zavičaja˝ iz Zadra, potom najmlađi sudionici festivala, Karla i Roko Rogošić iz Dugopolja te Marko Brkljačić, etno svirač s otoka Ugljana iz općine Preko. Svi oni, u želji da što bolje prezentiraju glazbala koja još uvijek imaju svoju moć, oduševili su okupljene posjetitelje.

Želja je organizatora da ovaj jedinstveni festival postane tradicija, ali i poticaj mladima na podizanju interesa za tradicijom njihovih predaka te da se nastavi svake godine jer je organiziran s ciljem okupljanja postojećih izvođača najstarijih glazbala i napjeva s područja cijele Dinarske zone, uz naglasak kako su navedeni napjevi pod zaštitom UNESCO-a.

Organizatori festivala bili su KUD ˝Kamen Bukovica˝, TZ Grada Benkovca i Zavičajni muzej Benkovac, dok je generalni pokrovitelj Grad Benkovac.
                                                                                          

Error: No articles to display

grb benkovac

22°C

Sunčano

Vlažnost 37%

Vjetar: 35.40 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA