AKTUALNO

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Stipe Zrilić predstavio pjesme i slike "Pod plavim nebom"

Stipe Zrilić predstavio pjesme i slike "Pod plavim nebom"

U organizaciji Gradske knjižnice Benkovac u četvrtak 21. rujna u 19.00 sati predstavljana je prva zbirka pjesama i otvorena izložba slika istoimenog naziva "Pod plavim nebom"autora Stipe Zrilića. Zbirka je tiskana u izdanju Gradske knjižnice Benkovac u projektu ZaPiS – Zavičajni pisci i slikari.

I dok je zadarska javnost do sada imala priliku upoznati Stipu Zrilića kao likovnog umjetnika ovom prilikom upoznali su Zrilićev pjesnički opus kroz zbirku pjesama "Pod plavim nebom". Zanimljivost je svakako da su pjesme prevedene na engleski, japanski latinski i japanski izvorni (prevoditelji: dr. sc. Hazuki Mori i Kamelija Kauzlarić, mag. philol. angl. i mag. jap.)

O knjizi i autoru govorili su recenzenti: Tomislav Marijan Bilosnić i Margarita Marić, pjesme je čitala učiteljica Doris Erceg, a voditelj programa bio je Mile Marić, ravnatelj Gradske knjižnice Benkovac.

O likovnosti Stipe Zrilića govorio je prof. Boris Žuža, dok su u glazbenom djelu programa nastupili: Magdalena Leovac, Željko Dretvić, David Kulaš i Doris Kulaš.

Error: No articles to display

grb benkovac

23°C

Većinom oblačno

Vlažnost 81%

Vjetar: 17.70 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA