AKTUALNO

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Sjećanje na žrtve iz Kašića

Sjećanje na žrtve iz Kašića

Od 20. do 23. siječnja 2018. godine obilježena je 25. obljetnica vojno-redarstvene akcije Maslenica 93'. U sklopu programa obilježavanja akcije održano je niz događanja kao i polaganja vijenaca na spomen obilježjima.
Tako su položeni vijenci i zapaljene svijeće i podno središnjeg križa u mjestu Kašiću gdje su u utorak 23. siječnja poginulim braniteljima počast odala brojna izaslanstva među kojima i izaslanstvo Grada Benkovca predvođeno gradonačelnikom Tomislavom Bulićem.

Podsjetimo, u akciji koja je na terenu trajala od 22. do 27. siječnja 1993. oslobođen je velik dio zadarskog zaleđa, petnaestak sela i bitne strateške točke kao što su Novsko ždrilo, Masleničko ždrilo, zrakoplovna baza i Zračna luka, a agresor je odbačen 13 kilometara od Zadra. Ponovno je uspostavljena veza između sjevera i juga RH. U prva tri dana akcije Maslenica život je izgubilo 19 i ranjeno 70 pripadnika Hrvatske vojske i MUP-a. Od početka VRO do 31. ožujka 1993. ukupno je poginulo 127 hrvatskih branitelja. Samo na području Kašića, podsjetimo, stradalo je 27 hrvatskih vojnika. 

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA