AKTUALNO

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Sjećanje na dane ponosa i slave

Sjećanje na dane ponosa i slave

U Benkovcu je svečanost Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja započela već u ranim jutarnjim satima Svetom misom za Domovinu u župnoj crkvi Male Gospe u Benkovcu koju je predvodio don Anđelko Buljat zahvalivši svim hrvatskim domoljubima, a naročito hrvatskih braniteljima koji su s krunicom u ruci branili i obranili svoju domovinu Hrvatsku.

Stankovačka limena glazba budnicom je prodefilirala ulicama grada izmamivši brojne građane na ulice, da bi na  Trgu dr. Franje Tuđama u znak sjećanja za sve poginule hrvatske branitelje položili vijence i zapalili svijeće predstavnici: UHDDR-a, HVIDRA-e, Udruga ratnih veterana 9.Gbr. „Vukovi“ podružnica Benkovac, predstavnici Hrvatske policije, Hrvatske vojske, predstavnici Grada Benkovca i Gradskog vijeća.

U razgovoru s hrvatskim braniteljima doznajemo podatak da je na Oltar domovine svoje živote dalo 15.875 hrvatska dragovoljca i branitelja, ranjenih dragovoljaca i branitelj je 21. 959, poginulih hrvatskih civila je 8.000, a ubijeno je 404 hrvatske djece, dok je ranjeno  1.044 hrvatsko dijete, ali i 7.169 ranjenih hrvatskih civila, te je tijekom Domovinskog rata bilo pola milijuna prognanih Hrvata. Podatak je koji u strci svakodnevnog života zaboravljamo,  no, mi hrvatski branitelji nećemo i ne možemo to zaboraviti u ime onih koji nisu dana s nama, a sanjali su hrvatsku slobodu - ističu branitelji.

U večernjim satima Grad Benkovac svojim je sugrađanima i sugrađankama podario koncert sastava Gazde, a sve je na kraju razveselio veličanstveni vatromet.

Galerija slika

Error: No articles to display

grb benkovac

22°C

Sunčano

Vlažnost 37%

Vjetar: 35.40 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA