AKTUALNO

 

 

 

 

 

 

 


E - SAVJETOVANJE

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Proglašeni šampioni ulja i vina u Nadinu

Proglašeni šampioni ulja i vina u Nadinu

U Nadinu je u subotu, 2. prosinca 2017. godine održana 9. Degustacija mladih vina i maslinovih ulja Nadin 2017. u organizaciji tamošnje Udruge Udruga vinogradara i vinara „Nadin“ te u suradnji i uz potporu Grada Benkovca. Manifestacija je i ove godine održana povodom dana Sv. Nikole putnika, a sve s ciljem promocije vina i ulja Zadarske županije.

Bilo je to cjelodnevno druženje uz razne edukacije, razmjene iskustava, kušanje vina i maslinovih ulja ali i gastro specijaliteta, a o svemu su više govorili stručnjaci iz Savjetodavne službe Zadarske županije te Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

Naglasak je i ove godine stavljen na promociju i brendiranje autohtone sorte vinove loze PLAVINA i MARAŠTINA koje su se posebno ocjenjivale izvan konkurencije ostalih vina.

U ime organizatora nazočne je pozdravio Tomislav Glavić, predsjednik Udruge vinogradara i vinara „Nadin“ koji je istaknuo kako je ove godine zaprimljen rekordni broj uzoraka od čega 173 uzoraka vina i 95 uzoraka ulja.

Titule šampiona pripale su Goranu Kardumu iz Splita u kategoriji crnih vina te Mladenu Matijašecu iz Ludbrega za najbolje bijelo vino. Najbolje ocjenjena Plavina je P.Z. Masvin iz Polače, a najbolja Maraština je OPG. Damira Bilosnića iz Zemunika Donjeg. Titulu šampiona mladih maslinovih ulja ponio je OPG Neven Kovačić iz Omiša.

Kako bi ugođaj večeri bio još bolji, atmosferu su u šatoru još zagrijali nastupima Trio kamen, a gosti su se mogli sladiti uz bogati gastro stol.

 

Error: No articles to display

grb benkovac

17°C

vjetrovit

Vlažnost 55%

Vjetar: 62.76 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA