AKTUALNO

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Potekla voda u Smilčiću

Potekla voda u Smilčiću

U Smilčiću je u utorak, 16. svibnja 2017. godine potekla voda sa slavine na mjesnom boćalištu. Time su puštena u rad dva iznimno važna projekta; jedan je srce sustava vodoopskrbne crpke i NUS vrijedan 23.571.392,66 kuna, a drugi je vodoopskrbna mreža Smilčića najvećeg voćnjaka Ravnih kotara gdje je izgrađeno oko 8000 metara cjevovoda ukupne vrijednosti  7.006.365,39 kuna.

Oba projekta su sufinancirana  sredstvima EU putem mjere EN2.1.17, a do sada je putem prvog zahtjeva alocirano 13.482.272,66 EU sredstava, a drugi zahtjev je u obradi i očekuje se alociranje  3.209.992,20 iz EU sredstava.

Svečanost čina otvaranja slavine na boćalištu pripala je Tihomiru Galiću, direktoru Hrvatskih voda VGO Split koji je u Smilčić došao u pratnji Tonija Carevića voditelja sektora vodoopskrbe VGO Split i Anđelka Drnasa zamjenika direktora VGO-a Split.

Hrvoje Bura, direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. Benkovac tom je prilikom istaknuo kako su oba projekta od iznimne važnosti ali da na njima nemaju namjeru stati. 

-Ovim putem mogu najaviti potpisivanje ugovora s izvođačem radova za izgradnju vodoopskrbne mreže naselja Nadin, ishođena je  lokacijska dozvola  za „Uključivanje bunara sustava Kožlovac u vodoopskrbni sustav Benkovac , Hrvatske vode paralelno rade na izradi zona sanitarne zaštite izvorišta Kožlovac i očekujemo u idućoj godini početak gradnje crpne stanice Kožlovac.
U pripremi je natječaj za „Koncepcijsko rješenje vodoopskrbe područja obuhvata Vodovoda i odvodnje d.o.o.  Benkovac s izradom detaljnog matematičkog modela. Također radimo na projektnoj  dokumentaciji izgradnje spojnog kanalizacijskog cjevovoda naselja Kukalj i Buković gaj čime bi se poništili dosadašnji kolektori (crne jame) i eliminiralo probleme neugodnog mirisa. Prošli tjedan potpisali smo ugovor s Hrvatskim vodama za izradu projektne dokumentacije rekonstrukcije uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i sanaciju upojnog bunara naselja Ograde Smilčić – kazao je Hrvoje Bura te se ovim putem zahvalio Hrvatskim vodama na iznimnoj potpori i suradnji .

Error: No articles to display

grb benkovac

18°C

Vjetrovito

Vlažnost 58%

Vjetar: 40.23 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA