AKTUALNO

 

 

 

 

 

 

 


E - SAVJETOVANJE

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Održano javno izlaganje za UPU Raštević

Održano javno izlaganje za UPU Raštević

U srijedu, 8. studenoga 2017. u multimedijalnoj dvorani gradske knjižnice u Benkovcu s početkom u 11.00 sati održano je javno izlaganje u okviru javne rasprave i javnog uvida u postupku izrade Urbanističkog plana uređenja sportsko rekreacijske zone Raštević.

Izradivač plana je poduzeće Akteracija d.o.o. iz Zagreba. Područje obuhvata urbanističkog plana je Prostornim planom uređenja Grada Benkovca određeno kao sportsko-rekreacijska namjena – namijenjena prvenstveno formiranju većih sportsko-rekreativnih parkova – sportskih igrališta, adrenalinskih, vodnih centara, tematskih parkova pratećim sadržajima.

Ivan Kapović, odgovorni planer izložio je pisutnima osnovne značajke prijedloga urbanističkog plana, prostorno planskog rasporeda svih sadržaja koji su planirani i podijeljeni u tri zone:

zona centralnih sadržaja kojom dominira hotel planiranog kapaciteta 200 kreveta i kategorijom 3 zvjezdice. Osim smještajnih kapaciteta planirano je uređenje drugih pratećih sadržaja poput restorana, konferencijske dvorane, teretane, muzeja i sl. na otvorenom prostoru. U neposrednoj blizini hotela planirano je uređenje terena za tenis, mali nogomet, košarku, boćanje, paintball i sl. Druga grupa građevina u ovoj zoni odnosi se na građevine za pranje, smještaj i servisiranje oklopnih vozila. U sklopu zone centralnih sadržaja planirana je i površina za vojni logor koji u situacijama kada se u centru istovremeno okuplja veći broj gostiju (natjecanja, značajnija okupljanja i sl.) služi i kao alternativni smještaj.

Zona aktivnosti u kojoj je područje za odvijanje osnovne aktivnosti vojnog turizma koje se temelje na simulaciji aktivnosti ljudi i oklopno mehaniziranih vojnih vozila u vojnom režimu. Podijeljen je na adrenalinski poligon na zapadnom dijelu i tenkodrom na istočnom dijelu.
Tenkodrom je zamišljen za vožnju tenkova i oklopnih transportera određenom rutom s popratnim sadržajima poput: rovova, uspona, padova, vodenih barijera i sl. Za aktivaciju ove površine nisu potrebni veći infrastrukturni radovi. Adrenalinski poligon je zamišljen kao poligon za više aktivnosti kao što su: paintball, streličarske, gađanje zračnim oružjem, airsoft poligon i sl. Poligon će biti uređen većim brojem vodenih, drvenih ili kamenih poligonskih zapreka.

Zona eko proizvodnje je zamišljena za proizvodnju ekoloških poljoprivrednih proizvoda koji bi se plasirali posjetiteljima Centar vojnog turizma i time bila kvalitetna nadopuna osnovnim turističkim sadržajima. Također, voće i povrće se može koristiti za prehranu gostiju.

Nakon izlaganja izrađivača prijedloga urbanističkog plana uslijedila je rasprava o predloženim rješenjima.

Javni uvid traje do 16.11.2017., a prijedlog plana je izložen u prostorijama Gradske uprave i svakim radnim danom se mogu dobiti informacije o predloženim prostorno planskim rješenjima u vremenu od 8.00 do 14.00 sati.

Error: No articles to display

grb benkovac

20°C

Većinom oblačno

Vlažnost 64%

Vjetar: 11.27 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA