AKTUALNO

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Održana posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća

Održana posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća

U četvrtak, 21. prosinca 2017. godine održana je 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Benkovca, ujedno i posljednja u ovoj godini. Tom prigodom predsjednik Gradskog vijeća Boris Erceg zahvalio se svim vijećnicima na dosadašnjoj dobroj suradnji i zaželio svima sretne i blagoslovljene nadolazeće blagdane.

S 11 glasova za i šest suzdržanih usvojen je proračun za 2018. godinu u visini od 56.400.195,00 kuna.Uz proračun usvojeno je i izvršenje proračuna također s istim brojem glasova.

Vijećnici su Usvojili prijedlog odluke o Prijedlog Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za područje Grada Benkovca u 2018. godini kao i Programa održavanja komunalne infrastrukture za područje Grada Benkovca u 2018. godini, Prijedlog Programa javnih potreba u kulturi, sportu, u predškolskom odgoju, Socijalni plan Grada Benkovca, Odluku o odobravanju sredstava za sufinanciranje programa i projekata za zadovoljavanje javnih potreba u društvenim djelatnostima Grada Benkovca za 2017. godinu.

S jednim suzdržanim glasom usvojena je odluka o osnivanju Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Grada Benkovca kao odluka o izmjeni i dopuni Pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave.

Vijećnici su vijećnici bili jednoglasni po pitanju odluka o imenovanju zamjenice ravnateljice Centra za pomoć i njegu „Sveti Ante” Benkovac, raspisivanju natječaja za prodaju izgrađenog građevinskog zemljišta u k.o. Lepuri, naselje Kožlovac te samom tekstu Natječaja, Odluci o izmjeni Odluke o osnivanju Zavičajnog muzeja Benkovac, Odluci o imenovanju Stručnog povjerenstva za provođenje postupka javne nabave usluga u sklopu pripreme projektne dokumentacije za projekt „K.K.08.2.1.03.0003 Revitalizacija i uređenje Zavičajnog muzeja Benkovac“, u sklopu Intervencijskog plana Grada Benkovca, Odluci o stavljanju izvan snage Detaljnog plana uređenja Kukalj Benkovačko Selo u Benkovačkom Selu, Odluci o stavljanju izvan snage Detaljnog plana uređenja Buković gaj u Bukoviću, Odluci o izmjeni i dopuni Pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave kao i o otpisu potraživanja s osnove komunalne naknade.

Na aktualnom satu postavljeno je nekoliko pitanja pa je tako vijećnika Branka Guzića iz nezavisne liste Frane Tokića zanimalo kada će se i da li će provoditi katastarska izmjera Benkovca i 41 naselja. Zanimalo ga je što je s Gradinom u Gornjem Perušiću koja datira iz 14. stoljeća te zašto se ona ne uvrsti u kulturno dobro.

Jure Prgomet, vijećnik nezavisne liste Frane Tokića uputio je primjedbe na zapuštenost poslovnih prostora i odlaganje komunalnog otpada na Baricama kao i polupanom nogometnom golu na igralištu, a Jovan Bojanić iz redova DSS-a upozorio je na divlje odlagalište otpada u Lišanima Tinjskim.
Vijećnik Josip Kamber s nezavisne liste Frane Tokića upitao je da li se i kada ide u sanaciju Crnog brda u Biljanima Donjim i zašto je poništen natječaj za izbor direktora Benkovića. Vijećnik Zoran Ledenko s liste Frane Tokića pohvalio je organizaciju Adventa u Benkovcu dok je vijećnik s iste liste Borna Nimac pitao može li se što učiniti po pitanju da naselja Nadin, Vukšić, Pristeg i Tinj imaju poštanski broj Benkovac jer u protivnom imaju problema s brendiranjem svojih proizvoda.

 

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA