AKTUALNO

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Odana počast Željku Ćubriću

Odana počast Željku Ćubriću

U četvrtak, 31.kolovoza 2017. godine ispred spomen obilježja u Buliću odana je počast hrvatskom branitelju Željku Čubriću na 26. godišnjicu njegove pogibije koji je svoj život položio na oltar Domovine 31. kolovoza 1991.g. u Buliću.

Vijence i svijeće položili su  obitelj poginulog, suborci pripadnici 1 A bataljuna 113. Šibenske brigade, veterani 113. brigade HV UDVDR Šibenik, Udruga OMB 113. brigade Cobre, predstavnici Šibenske specijalne policije, izaslanstvo MO Bulić, načelnik Općine Lišane Ivica Musić i predstavnici Općine Pirovac.

Prije samog polaganja vijenaca,  svim prisutnima obratio se zapovjednik 1 A bataljuna 113. Šibenske brigade Zdravko Bošnjak i načelnik Općine Pirovac  Ivan Gulan. Molitvu odriješenja predvodio je mjesni župnik fra Luka Banić.

U jutarnjim satima služena je misa zadušnica i položeni su vijenci na grob pok. Željka Čubrića na mjesnom groblju u Pirovcu. Pok.Željko je prva žrtva 113. Šibenske brigade i šibenskog područja.

" Kada sam bio na tradicionalnoj molitvenoj hodnji "Koracima nade u istinu" koja uvijek polazi od spomen obilježja pok. Željka u Buliću, potaknulo me razmišljanje da i mi njegovi suborci organiziramo tradicionalno obilježavanje obljetnice njegove smrti. Pozvao sam sve šibenske braniteljske udruge i suborce koji su s oduševljenem podržali moju ideju. Iduće godine to ćemo dignuti na veći državni nivo i zbog toga sam sretan i ponosan. Hvala od srca svim braniteljima koji su se odazvali u ovolikom broju- " rekao je Dragan Toljan -Tetejac glavni inicijator obilježavanja ove obljetnice.

Nakon polaganja vijenaca pripadnici 1 A bataljuna 113. Šibenske brigade pripremili prigodan domjenak i prisjetili se slavnih ratnih dana u obrani hrvatske Domovine.

Error: No articles to display

grb benkovac

20°C

Vedro

Vlažnost 41%

Vjetar: 35.40 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA