AKTUALNO

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja

Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja

Program: Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.esf

Pučko otvoreno učilište Algebra, kao nositelj projekta, je u suradnji s partnerima - Gradom Zadrom, Gradom Benkovcem i Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA - ostvarilo bespovratna sredstva za provođenje projekta pod nazivom „Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja” u okviru natječaja “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza III”, iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020. Dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 994.250,71 kn, a projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Opći cilj: Doprinijeti povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s lokalnim potrebama i strateškim prioritetima.
Specifični cilj projekta: omogućiti učinkovitu provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala u Zadarskoj županiji kroz povećanje zapošljivosti provedbom obrazovanjem 42 mlade dugotrajno nezaposlene osobe.
Sažetak projekta: Projekt razvojem i provedbom jedinstvenog programa usavršavanja povećava zapošljivost ranjivih skupina te povećava kapacitete stručnjaka u pripremi i provedbi projekata. Projekt će unaprijediti zapošljivost 42 nezaposlene osobe s područja Zadarske županije i povećati kapacitete za izradu i provedbu razvojnih projekata.
Glavne aktivnosti projekta obuhvaćaju intervencije na tržištu rada jačanjem kapaciteta članova ciljne skupine za upravljanje razvojnim projektima, odnosno selekciju 42 mlade nezaposlene osobe i formiranje 2 obrazovne skupine (u Benkovcu i u Zadru), s ciljem provedbe motivacijske radionice, verificiranog programa obrazovanja „Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova“ s pravom upisa zvanja u e-radnu knjižicu, analizom potreba lokalnih dionika te razvojem i provedbom specijaliziranih radionica u području EU fondova u skladu sa rezultatima analize. Nakon provedenih edukacija organizirat će se praksa u partnerskim organizacijama te će polaznici razvijati stvarne projekte za financiranje iz EU fondova pod mentorstvom predavača, te uz kontinuirano profesionalno usmjeravanje. Aktivnosti edukacija i prakse će se odvijati u Benkovcu i Zadru, a mogu sudjelovati mladi s područja čitave Županije (uz nadoknadu putnih troškova).
Ukupno trajanje projekta je 16 mjeseci, a projekt će biti u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

 

Untitled 1

 

 

 

Error: No articles to display

grb benkovac

5°C

Vjetrovito

Vlažnost 86%

Vjetar: 38.62 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA