AKTUALNO

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Ministarsvo regionalnog razvoja pomaže u izgradnji dvorane za ispraćaj na mjesnom groblju Korlat sa 150.000 kuna

Ministarsvo regionalnog razvoja pomaže u izgradnji dvorane za ispraćaj na mjesnom groblju Korlat sa 150.000 kuna

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisala je u petak, 31. ožujka 2017. godine ugovore o sufinanciranju projekata po Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2017. godinu. Ugovori su potpisani s korisnicima programa među kojima je bio i benkovački gradonačelnik Branko Kutija koji je zajedno s ministricom Žalac potpisao ugovor o izgradnji dvorane za ispraćaj na mjesnom groblju Korlat u vrijednosti 150.000,00 kuna.

Prilikom uvudnog obraćanja korisnicima, ministrica Žalac je istaknula kako je ove godine osigurano dvostruko više sredstava nego prošle godine za revitalizaciju i razvoj najslabije razvijenih područja Republike Hrvatske. 

Kroz razne aktivnosti, ovogodišnjim programom, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nastavlja pomagati održivosti razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini, vodeći pritom računa o zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti.

Za razliku od 2016. godine, kada je na raspolaganju bilo 48,1 milijuna kuna, MRRFEU je u 2017. godini za razvojne projekte jedinica lokalne (područne) samouprave, kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice i Program podrške regionalnom razvoju, osiguralo znatno više sredstava - ukupno 117,7 milijuna kuna, od čega 72,7 milijuna za 235 projekta najslabije razvijenih područja.

Ministrica Gabrijela Žalac, čestitala je svim korisnicima te naglasila:

„Program održivog razvoja lokalne zajednice koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja. Želim naglasiti da je Ministarstvo putem Poziva za iskaz interesa za sufinanciranje projekata, do sada sufinanciralo ukupno 810 manjih infrastrukturnih projekta u iznosu od 226 milijuna kuna, čime je realizirano 25 % iskazanih potreba jedinica lokalne i područne samouprave za izgradnjom ili obnovom komunalne i socijalne infrastrukture. Cilj nam je, naravno, doseći još veći postotak realizacije iskazanih potreba, što ćemo i učiniti, kako kroz PORLZ tako i kroz druge programe koji su nam na raspolaganju jer mi smo tu zbog Vas!“

Program se provodi po metodologiji ESI fondova, čime izravno doprinosi jačanju i daljnjem razvoju administrativnih kapaciteta samih korisnika, s ciljem učinkovitijeg povlačenja sredstava ESI fondova.

Error: No articles to display

grb benkovac

18°C

Vjetrovito

Vlažnost 58%

Vjetar: 40.23 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA