AKTUALNO

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Ministar Oleg Butković otvorio radove na rekonstrukciji ceste Smilčić - Pridraga

Ministar Oleg Butković otvorio radove na rekonstrukciji ceste Smilčić - Pridraga

Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture u četvrtak, 9. ožujka 2017. godine otvorio je početak radova na 16 milijuna vrijednom projektu obnove dionice državne ceste DC502 „Smilčić-Pridraga“.

Projekt obnove dionice državne ceste DC502 Smilčić - Pridraga u duljini zahvata od 8.85 kilometara koja je dio obilaznog pravca u slučaju zatvaranja autoceste A1, obuhvaća ojačanje kolničke konstrukcije, uređenje postojećih i izgradnju novih autobusnih stajališta te obnovu oborinske odvodnje, dok će se u naseljima Pridraga i Smilčić izgraditi nogostupi, u okviru radova na obnovi ove cestovne dionice. Projektant radova je tvrtka Ingris d.o.o. iz Zadra, a radove u vrijednosti nešto više od 16.5 milijuna kuna izvodit će tvrtka Sarađen d.o.o., uz predviđeni rok realizacije od 6 mjeseci, od dana uvođenja izvođača u posao. Nadzor nad izvođenjem radova obavlja tvrtka IGH d.d. iz Zagreba.

Josip Škorić, direktor Hrvatskih cesta kazao je kako se nada da će se ponovno okupiti za šest mjeseci kada se očekuje puštanje u promet ove dionice koja je iznimno važna za cijelu mrežu državnih cesta, a posebno u slučaju zatvaranja autoceste zbog bure ili drugih događaja jer se radi o alternativnom obilaznom pravcu. Naglasio je kako će se radovi obavljati pod prometom, a kako će se dionice kroz naselja zatvarati samo pri postavljanju habajućeg sloja asfalta.

Ministar Oleg Butković izrazio je zadovoljstvo ulaganjem oko 100 milijuna kuna u Zadarsku županiju.

- Smatram da su ovo jako dobri projekti budući da je Hrvatska cestovnu infrastrukturu što se tiče autocesta napravila, a ono što nam ostaje je obnova državnih cesta zbog lokalnog stanovništva, ali i zbog činjenice da je ovo alternativni pravac u slučaju zatvaranja autoceste. Što se tiče ministarstva, mora, prometa i infrastrukture i svih projekata koje provodimo ovdje, osim ulaganja u obnovu državnih cesta provode se projekti u luci Gaženica vrijedni 25 milijuna eura, ovih dana smo dogovorili s Lučkom upravom nastavak izgradnje obalnog zida i Ro-ro terminala, znači aktivno sudjelujemo i pratimo sve projekte što je dobro za Zadarsku županiju kao i za gradove i općine u okruženju – kazao je ministar Oleg Butković.

Ukupno u Zadarskoj županiji Hrvatske ceste realiziraju ugovore u vrijednosti od 100 milijuna kuna, a od većih ugovora to je obnova državne ceste DC407 prolaz kroz Zadar, obnova izgradnje podvožnjaka ispod piste Zračne luke Zadar Zemunik, spomenuta obnova ceste Smilčić-Pridraga i ostale manje radove koji bitno utjeću na sigurnost prometa.

Error: No articles to display

grb benkovac

18°C

Vjetrovito

Vlažnost 58%

Vjetar: 40.23 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA