AKTUALNO

 

 

 

 

 

 

 


E - SAVJETOVANJE

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Kolona sjećanja i molitva za žrtve iz Nadina

Kolona sjećanja i molitva za žrtve iz Nadina

U nedjelju, 19. studenog 2017. godine u Nadinu je obilježena 26. godišnjica stradanja hrvatskih branitelja i civila. Samo dan nakon masakra u Vukovaru i Škabrnji, u tom malom ravnokotarskom selu život je izgubilo 14 civila, 5 branitelja, a tri osobe još se vode kao nestale.

U spomen na žrtve Nadina, u crkvi sv. Ante služena je Sveta misa zadušnica nakon koje se kolona zajedno sa sudionicima tradicionalnog mimohoda „Da se ne zaboravi“ uputila do spomen obilježja. Tamo su se žrtvama poklonili, položili vijence i zapalili svijeće članovi obitelji poginulih, predstavnici brojnih braniteljskih udruga, predstavnici Mjesnog odbora Nadin, u ime Ureda predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i ministarstva hrvatskih branitelja državni tajnik Ivan Vukić, izaslanstvo ministarstva obrane na čelu s brigadirom Goranom Huljevom, u ime Hrvatskog generalskog zbora general Josip Lucić, predstavnici Grada Benkovca, Zadarske županije, Općine Škabrnja, predstavnici vojske i policije te brojni mještani.

Nazočne je pozdravio Željko Vrsaljko, predsjednik Mjesnog odbora Nadin, a na teška i bolna vremena podsjetio je pukovnik Damir Vicković jedan od ratnih zapovjednika u obrani Nadina.

U ime 1. Gardijske brigade nazočnima se obratio general Josip Lucić, a u ime Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović govorio je državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Ivan Vukić.

On je tom prigodom naglasio kako je Nadin jedna od postaja križnog puta hrvatskog naroda do slobode.

-Obveza nam je da pojedinačno sagledamo sebe, da vidimo da li dajemo sve da ovu državu za koju su naši prijatelji suborci poginuli, izgrađujemo u pravcu kao su oni željeli. Krenimo od sebe pa onda kroz institucije. Mogu vam obećati u ime Ministarstva branitelja da smo u ove dvije godine kroz niz mjera pokrenuli i poduzeli sve da dostojanstvo branitelja i Domovinski rat ostane na razini kakav zaslužuje jer Domovinski rat je temelj suvremene Hrvatske - kazao je državni tajnik Ivan Vukić.

Error: No articles to display

grb benkovac

20°C

Većinom oblačno

Vlažnost 64%

Vjetar: 11.27 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA