AKTUALNO

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Građani kontrolirali zdravlje akcijom mjerenja visine tlaka i šećera u krvi

Građani kontrolirali zdravlje akcijom mjerenja visine tlaka i šećera u krvi

Centar za pomoć i njegu „Sveti Ante“ u sklopu međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara organizirao je u petak, 12.svibnja 2017. godine akciju mjerenja visine tlaka i šećera u krvi na šetnici ispred župna crkce Male Gospe u Benkovcu.

Svrha akcije je bila podsjetiti građane na važnost kontrole zdravlja. Također, zainetresirani su se imali priliku upoznati s radom Centra čime se želilo senzibilizirati javnost za povećane potrebe starijih osoba, kao i potrebu uzajamnog pomaganja, brige o starijima i dobrosusjedske pomoći.  Razvijanjem pozitivnih stavova u društvu prema starijim osobama sprječava se njihova socijalna izoliranost.

Tijekom trajanja akcije koja se održavala od 9,30 do 12,00 sati akciji se odazvalo 100-tinjak građana, a kod onih kod kojih je primjećena povišena razina šećera ili tlaka, upućeni su kod liječnika opće medicine.

Uz aktivnosti mjerenja, djelatnice Centra tom su prigodom dijelile jabuke i promidžbeni materijal s ciljem boljeg upoznavanja građana s njihovim radom.

Error: No articles to display

grb benkovac

20°C

Vedro

Vlažnost 41%

Vjetar: 35.40 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA