AKTUALNO

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Brkljače pobjednici varoškog turnira u Rašteviću

Brkljače pobjednici varoškog turnira u Rašteviću

Povodom blagdana Sv. Jure i nebeskog zaštitnika Raštevića, Mjesni odbor Raštević i MNK Raštević uz financijsku pomoć mještana, sponzora i Grada Benkovca, organizirali su šesti po redu tradicionalni varoški turnir pod nazivom Kup Sv. Jure.

Na turniru je sudjelovalo osam ekipa s nazivom svog prezimena: Čirjaci, Tadići, Jurjevići, Brkljače (Krš), Banovići, Brkljače (centar), Tepše i Klarice.

Prije početka turnira položeni su vijenci na spomen svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Raštevića.

Sve ekipe su iskazale veliku želju za osvajanjem ovog prestižnog varoškog turnira što su pokazale i kroz cjelodnevnu igru. Svaka utakmica bila je puna žestokih duela za svaku loptu i navijači su uživali u kvalitenom nogometu, prilikama, potezima i golovima.Prije finala odigrane su dvije revijalne utakmice gdje su se međusobno sastale dvije ekipe tića iz Raštevića te veterani Raštevića i Raštevićki zetovi. Na poluvremenu finalne utakmice bilo je potezanje konopa između domaćih muških i ženskih ekipa Vrpljani i Selo. Vrpljani su bili pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji.
U velikom finalu sastali su se Jurjevići i Brkljače. Jurjevići su imali veliki motiv jer su također prije dvije godine izgubili u finalu od starih rivala Brkljača. U početku utakmice igralo se previše oprezno, u ispitivanju snaga i taktike protivnika. Brkljače su u prvom dijelu povele 1:0 kada je Marino Brkljača izvodio slobodan udarac i lopta se odbija od živog zida i Sebastijan Brkljača topovskim udarcem pogađa mrežu Jurjevića. U drugom poluvremenu Jurjevići su krenuli žestoko u velikoj želji da izjednače rezultat. Jurica Jurjević je iz brze kontre solo akcijom izjednačio rezultat na 1:1. Do kraja utakmice bilo je obostranih šansi ali ipak utakmica je završila pravednim remijem 1:1. Pristupilo se izvođenju sedmeraca u kojima su Brkljače bile sretnije i uspješnije te na kraju zasluženo pobijedile 4:3.

Brkljače su po četvrti put osvojile ovaj prestižni turnir i to je bio razlog za njihovo veliko slavlje. Prijelazni pehar pobjedničkoj ekipi Brkljače uručio je gradonačelnik Grada Benkovca Branko Kutija. Turnir je trajao cijeli dan, a organizator je priredio bogatu ponudu jela i pića. Nakon proglašenja pobjednika nastavljena je velika fešta uz pjesmu i veselje.

-    Šestu godinu za redom organiziramo ovaj tradicionalni varoški turnir koji postaje prepoznatljiv u cijeloj benkovačkoj okolici  i našoj županiji. Svi naši mještani cijelu godinu žive i pripremaju se na poseban način za ovaj turnir jer su svjesni koliko im on znači za druženje i promociju našeg Raštevića. Velika hvala svim mještanima, sponzorima, Gradu Benkovcu koji su pridonijeli da možemo organizirati ovakvu feštu za pamćenje - rekao je Dinko Čirjak predsjednik MNK Raštević.

RAŠTEVIĆ - Igralište kod škole. Gledatelja: 1000. Suci: Srećko Škorput i Nevenko Zdrilić.
FINALE: BRKLJAČE -JURJEVIĆI 1:1 ( 4:3)

BRKLJAČE: Marin Brkljača-Fuks, Hrvoje Brkljača, Marijo Brkljača, Sebastijan Brkljača(1),Dragan Brkljača, Marino Brkljača, Marko Brkljača,Matko Brkljača,Lukas Brkljača i Šime Brkljača. Voditelj ekipe Jadera Brkljača.

JURJEVIĆI: Ivica Jurjević, Jurica Jurjević(1), Stipe Jurjević, Ivan Jurjević, Marko Jurjević, Marino Jurjević, Mate Jurjević, Elvis Jurjević, Mihael Jurjević, Pjer Jurjević, Voditelji ekipe Niko i Zdenko Jurjević.

Najbolji pojedinci :
Najbolji vratar-Hrvoje Brkljača
Najbolji strijelac s 4 postignuta gola-Nikola Čirjak
Najbolji igrač-Sebastijan Brkljača

Error: No articles to display

grb benkovac

18°C

Vjetrovito

Vlažnost 58%

Vjetar: 40.23 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA