AKTUALNO

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Blagoslov prvašića u Župi Sv. Mihovila

Blagoslov prvašića u Župi Sv. Mihovila

Povodom početka nove škoslke 2017./2018. godine te blagoslova prvašića, fra Luka Banić blagoslovio je učenike, njihove školske torbe i sve učenike od 1.razreda osnovne  do 4. razreda srednje škole.

Blagoslov prvašića upriličen je u crkvi Sv. Kate u Vukšiću i crkvi Sv. Nikole Tavelića u Lišanima.

„ Zazvali smo Duha Svetoga i preporučili se da nam za život snage daje, da nas prati, da nas prosvjetljuje, da nam umornima bude odmor,u vrućini lahor, da nam daje svjetlo, snagu, savjet u svim životnim izazovima. Molimo snagu s neba, molimo milost Duha Svetoga. Sve vas potičem da otvorite svoja srca snazi Duha Svetoga, neka u našem životu bude svakodnevna molitva i dolazak na nedjeljne mise. Molimo danas da naše škole budu više „ domovi ljubavi“, jer je to najpotrebnije, da bude u većoj mjeri mjesto odgoja, a ne samo stjecanje znanja. Zamolio bih roditelje da i dalje sa svojom djecom nedjeljom otvaraju vrata crkve i dolaze k Isusu, najboljem učitelju i prijatelju. Uspoređujući naš život sa sjemenom, Isus nam želi reći da bez žrtve, napora i rada ne možemo sazrijeti u ljude koji će donositi dobre i obilne plodove  - rekao je u nadahnutoj propovjedi župnik fra Luka Banić.

Nakon završetka mise, fra Luka darovao je prvašiće prigodnim poklonima i zaželio im sretnu, uspješnu i blagoslovljenu novu školsku godinu.

Ove godine u Lišanima ima deset prvašića, a dvoje u Vukšiću.

Error: No articles to display

grb benkovac

20°C

Vedro

Vlažnost 41%

Vjetar: 35.40 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA