AKTUALNO

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Benkovac prvi ušao u Novu godinu

Benkovac prvi ušao u Novu godinu

U Benkovcu je uz pjenušac i odbrojavanje jučer u podne dočekana Nova godina. Benkovčani su prvi na području Zadarske županije i Lijepe Naše ušli u novu 2018. Centar Benkovca već je prije 10 sati prijepodne neodoljivo mirisao na kuhano vino, cimet i pečene kobasice.

- Turistička zajednica ponudila je nešto novo, doček nove godine u podne održan je u sklopu "Prosinca u Ravnim kotarima", kazao je Vanja Čvrljak, direktor benkovačke turističke zajednice.

Nakon što se u centru Benkovca na Trgu domovinske zahvalnosti gromoglasno odbrojavalo 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 – Vanja Čvrljak je s pozornice Benkovčanima, žiteljima 41 benkovačkih naselja i gostima poželio sve najbolje u sljedećoj godini, puno zdravlja i veselja.

- Dragi Benkovčani, dragi gosti grada, želim vam mnogo sreće, zdravlja i zadovoljstva vama i vašim obiteljima te ostvarivanje što više želja u novoj 2018. godini, poželio je Čvrljak.

Slavlje se nastavilo uz prvi novogodišnji valcer, plesalo se uz zvukove bečkog valcera.

- Vjerujem da je ova fešta na otvorenom zalog za bolju 2018. godinu, za bolji život svih nas, s vidnim zadovoljstvom će Vanja.

Usprkos činjenici da je na Trgu domovinske zahvalnosti točno u podne i odbrojavanju "posljednjih" ovogodišnjih sekundi bostalo oko 200 Benkovčana i gostiju jedinstvena pučka fešta i ispraćaj stare godine uz veliku ponudu pića i jela bio je pravi spektakl glazbe, veselja i radosti u režiji Grada i Turističke zajednice na kojem je u preko tri i pol sata neprekidnog koncerta grupa Vista sve nazočne "bacila" u novogodišnji trans.

- Ovo je nešto po uzoru na istarske Fužine, oni to rade već godinama samo što rade na Staru godinu, 31. prosinca, a mi želimo biti Fužine Zadarske županije, samo dan prije. Poznati smo po tome da radimo stvari drugačije jer se na neki način moramo izdvojiti u ponudi sličnih zbivanja, kazao je Čvrljak.

Fužine, gradić u Gorskom kotaru, postale su poznate kad su prije 17 godina krenule s dočecima Nove godine u podne.

Uz kuhano vino Marijana i Dragice Boban, čaja s rumom Udruge benkovačkih studenata, Zadarskog piva Zadarske vinarije, pečenih kobasica ŠRD Sipa Benkovac, fritula i prisnaca Snježane Perić i Jasminke Knez, kolače Nede Marić, novogodišnju tortu Marice Imbrišić te ostalu ponudu pića i jela sve nazočne je zabavljao poznati, šesteročlani zadarski glazbeni sastav Vista.

- Ovakvo nešto još nisam doživjela. Svaka čast organizatorima. Neka za godinu dana centar Benkovca bude pretijesan, ushićeno je zaključila Snježana Perić iz Udruge Rešta

www.zadarskilist.hr

Error: No articles to display

grb benkovac

7°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 84%

Vjetar: 12.87 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA