AKTUALNO

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Obnova Doma kulture ukupne vrijednosti od 35 milijuna i 450 tisuća kuna

Obnova Doma kulture ukupne vrijednosti od 35 milijuna i 450 tisuća kuna

 

Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima je program koji koristi sredstva iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova a provode ga Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava. Program obuhvaća urbanu regeneraciju 5 pilot područja-malih gradova putem Intervencijskih planova. Jedan od pilot područja je i Grad Benkovac sa svojim projektima koji doprinose razvojnim prioritetima i ciljevima.

Jedan od projekata koji su dio Intervencijskog plana Grada Benkovaca je „Dom kulture Benkovac“ ukupne vrijednosti 35.450.000,00 kn.

Od ugovorenog iznosa  za provedbu projekta dosad je izrađena potrebna dokumentacija,  studija izvedivosti u ukupnom iznosu od  45.000,00 kuna u sklopu projekta „Priprema dokumentacije i izgradnja kapaciteta za provedbu Intervencijskih planova malih gradova na ratom pogođenim područjima“ namijenjen je  za izradu projektne dokumentacije  s  85 %  sufinanciranja Europskog fonda za regionalni razvoj, kao preduvjet za  izgradnju stare gradske jezgre.

Nakon pripremljene projektne dokumentacije, nakon rješavanja imovinsko pravnih odnosa krenut će se u rekonstrukciju Doma kulture Benkovac.

Zgrada Doma kulture danas se nalazi u stanju kojem je potrebna kompletna rekonstrukcija i obnova. Osim infrastrukturne komponente, ovaj projekt sadrži i komponentu koja se tiče ponovnog stavljanja u funkciju Doma kulture odnosno osmišljavanja programa i sadržaja edukativno-zabavnog karaktera koji će biti zanimljivi svim generacijama.  Programe će provoditi partneri na projektu od kojih će dio biti smješten u prostorijama Doma kulture, te će svoje nove radne prostorije dobiti Radio Benkovac, Savjet mladih Grada Benkovca, Udruge koje su aktivne i koje djeluju na području Grada Benkovca i sl.

Ovim projektom će se potaknuti poboljšanje i modernizacija društvene infrastrukture, kojom će se stvarati preduvjeti za razvoj društvenih i kulturnih djelatnosti  na području Grada, poticati će se lokalno stanovništvo na aktivnije uključivanje  i sudjelovanje u zajednici kroz zajednička druženja, tribine, radionice i ostale aktivnosti kojima se potiče razvoj i podizanje razine kvalitet života.

U tijeku je rješavanje imovinsko- pravnih odnosa nakon čega će se krenuti sa infrastrukturnim radovima te osmišljavanjem sadržaja i programa.

Opći ciljevi  projekta:

  • PROSTORNI CILJ  -  Iskoristiti potencijale prostornog značaja Grada Benkovca kroz očuvanje  i održivo korištenje prostornih resursa 
  • 2. DRUŠTVENI CILJOjačati ulogu Grada Benkovca kao središta društvenog života Ravnih kotara i Bukovice te povećati životni standard građana

    Specifični cilj projekta je osigurati kvalitetni društveni život svih stanovnika kroz obnovu i stavljanje u funkciju Doma kulture Benkovac te osmišljavanje raznovrsnih programa i sadržaja koji će su njemu odvijati.

    Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

                     

 

Intervencijski plan Grada Benkovca

ODRŽANA DRUGA KONFERENCIJA ZA JAVNOST O PROVEDBI INTERVENCIJSKOG PLANA

12. Prosinac 2018
U srijedu 12. prosinca 2018. godine u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Benkovac…

2. konferencija za javnost o provedbi Intervencijskoga plana Grada Benkovca

06. Prosinac 2018
Jedinica za Intervencijski plan Grada Benkovca Vas poziva na 2. konferenciju za javnost o…

Održana edukativna radionica o postupku prijave projekta

18. Listopad 2018
Grad Benkovac je u suradnji sa konzultantskom tvrtkom Razbor organizirao edukativnu…

Mrežom domova do boljeg društvenog života

17. Rujan 2018
Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom…

                

Error: No articles to display

grb benkovac

5°C

Vjetrovito

Vlažnost 86%

Vjetar: 40.23 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA